onsdag 31 december 2008

Gott Nytt År!!

Hej!

Nu är det inte lång tid kvar på året 2008...!

Jag och sambon avslutade dock inte detta år precis så som vi planerat för det gjorde vi med magsjuka/matförgiftning...?! Det var igår efter att vi ätit på en grekisk lunchresturang som det några timmar senare började kännas väldigt konstigt, fruset och svettigt om vart annat... och ja, jag säger inget mer. Tack och lov klarade sig lill-Stina från det hela. Så istället för trerätters god middag så avslutade vi året med Willys våffelmix, vilket fungerade helt ok det också. :-)

Jag tycker att nyåret är en bra tid att stanna upp lite och tänka över vad som sker med en själv och vad som sker runt omkring. Är det något extra bra att minnas under året som gått? Vad skulle vara spännande att göra/förändra till kommande år? Det är en naturlig och bra tid för eftertanke och reflektion helt enkelt.

När jag summerar 2008 så tycker jag att det varit ett väldigt bra år. Det allra största under året är självklart att Stina lärt sig gå, är pigg och glad och fått vara mestadels frisk. Underbart! Och så det att vi till sist hittade och köpte hus med tillhörande trädgård och naturen runt knuten. Fantasktiskt, vi stortrivs! Bloggstarten ser jag också som mycket positiv, tack Jessika! Drejnings- och trädgårddesignkursen var toppen. Ja, det finns mycket att ta av...! Men på året sista dag, med magsjuka i kroppen så glädjs jag åt det lilla och det är att jag fått till att göra en isljuslykta. Ta da!Visst är den fin?! De är ju inte alls svåra att göra men tidigare när jag försökt (och jag har försökt flera gånger) så har jag alltid glömt hinken ute för länge så att reslutatet bara blivit en stor hinkformad isklump. Nu lyser den upp i mörkret vid vår brevlåda medan raketer och smällare som viner runt om.

Jag har en rädd liten dam som nu när jag skriver kurar vid mina ben och försöker hitta lite trygghet. Det är vår malinois Vilde som är skotträdd och det är verkligen jättetufft för henne under denna tid. Helt ok att skjuta på nyårsafton men däremellan kan väl alla stackars skotträdda hundar få frid...!

Även 2009 ser ut att bli väldigt bra år tycker jag men dessa hemligheter sparar jag tills framöver...!
Julklapparna gav även en hint om att det kan bli ett riktigt bra trädgårdsår...prenumeration på "Allt om trädgård" + ett medlemsskap i Enköping-Håbos trädgårdssällskap. Kan det bli bättre..?!

Jag vill skicka en extra nyårshälsning till alla som är inne och läser bloggen och även tacka för alla trevliga och söta kommentarer jag fått under året! Jättekul!

Tack för det gamla och gott nytt år önskar jag er alla med lite bilder från året som gått!Mor och dotter, midsommar 2008


Macrolek bland trädgårdens ringblommor.


Möte med skogens konung, juli 2008.


Tomte-Vilde med sin kompisren Tiger


Årets Uppländska lussekatt 2008


Slutligen, världens gulligaste snart 1,5-åring


Kram ANKAN

onsdag 24 december 2008

Vi vann!


Hej på er!


Jag vill först passa på att tacka för alla som röstat på bilden i Uppsala Nya Tidnings tävling "Årets lussekatt". I tisdags ringde de från UNT och meddelade att det var min bild som vunnit hela tävlingen vilket ju var väldigt kul!! :-)

De meddelade också att de ville göra ett web TV reportage som skulle läggas ut då vinnaren presenterades idag på julafton. Så igår var de här och intervjuade. Jag öppnade dörren och hade en stark lampa och en kamera i direkt i ansiktet vilket inte var vad jag förväntat mig. Jag trodde att reportern i lugn och ro skulle komma in och berätta vad han ville ha för bilder, men icke. Så det var bara att improvisera så gott man kunde...! Hmmm!

Nu skall jag snart gå och lägga mig i sängen bredvid min söta och förnöjt sovande dotter. Hon har haft en toppendag idag och dansat och grejat på förfullt bland presentpapper, clementiner, tomtar, kakor och prinskorvar. Nu laddas det för en ny spännande dag imorgon då vi skall till mormor och morfar i Uppsala. Det skall bli jättemysigt!


Avslutningsvis vill jag önska er alla en riktigt GOD JUL!


Kram

//Ankan

söndag 14 december 2008

Lägg en röst på årets lussekatt!!

Hej på er!

Hoppas att helgen varit bra!

Här har det varit adventsfika som varit temat för helgen. Först hemma hos grannarna och idag här hemma. Mysigt!

Jag behöver er hjälp och jag hoppas att ni vill hjälpa mig...!

Jag vill be er att gå in och rösta på årets lussekatt the one and only...RAKEL! Hon har blivit utsedd av Uppsala Nya tidning bland över 230 kissar att tävla om titeln "årets lussekatt". Klicka HÄR för att lägga er röst på kisse nummer 4!!.

Tack för din röst! Heja, heja!

Ha en fortsatt bra söndagskväll!! Snart är det jul...!


Kram

//ANKAN


Ps. Man får gärna rösta både hemma och på jobbdatorn (det går bara att rösta en gång från en och samma dator...!), Tack! :-) Ds.

söndag 7 december 2008

Trevlig andra advent!Ät många lussebullar och ha det bra! Trevlig söndag och glad andra advent!

Mjau, mjau hälsningar

Rakel och co

lördag 6 december 2008

Planeringsdag i det gröna

Hej!

Tänk att det nu är andra advent. Tiden bara rasar iväg...!I onsdags hade vi planeringsdag med jobbet. Vi höll till i 4H´s lokaler, Stora Skuggan på norra Djurgården. Det ligger faktiskt i världens första nationalstadspark-ekoparken, vilken är helt klart värd att besöka. Härligt att komma ut i det gröna, till myllan och med djur i vår närhet. Då jag i mitt yrke arbetar med djur eller snarare med utbildning inom djurområdet så är det helt klar upplyftande att lämna kontoret i Sundbybergs asfaltsdjungel och istället uppsöka denna typ av plats. Det ger mycket, tankarna blir friare och inspirationen flödar. Härligt!Troget vid vår sida hade vi under dagen denna ståtliga kisse vid namn "Skorpan Lejonhjärta".


Ett besök hos getterna hanns också med. Jag gjorde dock misstaget att klia bocken bakom örat i ca en sekund. Detta resulterade i att jag luktade getabock resten av dagen trots handtvätt med tvål och varmvatten. Getterna brunstade så herrn hade tagit på sig sin starkaste och mest intensiva parfym för att imponera. Om någon känns lukten av en get så vet ni var jag menar...! :-)

Så var det dags för lunch. Då åt vi på "Skafferiet" som låg alldeles intill.

Det var jättemysigt ställe med mysig miljö och väldigt god mat. Även hundar var välkomna bland borden på entréplan. Det passade bra då en av mina kollegor hade sin hund "Juni" med sig. Hon fick då även chans att hälsa på resturangens vakthund Vickan, som lite kaxigt stod och välkomnade (?) oss på trappen.Som hundägare uppskattar man även detaljer som detta.
Inte för att det just denna säsong känns som om det är brist på vatten men just på sommaren är det ju oslagbart. Det var inte bara en dunk vatten utan varje jycke liten som stor fick även en egen vattenskål. Heja, heja!Dagen avslutades i Bergianska trädgården. Det var första gången jag var där och jag kommer garanterat återvända till våren igen. Så jättefin trägård med många mysiga småstigar lite här och var. Jag kommer ta med mig dottern vid nästa besök som kommer att älska alla härliga gångar som t.e.x. i rodedendronlunden.

Nedan är två bilder från den japanska trädgården.


Det blev fort mörkt på eftermiddagen. Den här eken var fantastiskt mäktig där den stod i skymningen.

Tyvärr var det stängt fram till den 1/5 in till växthuset med den stora vackra victoranäckrosen men byggnaden i sig var inte heller så tokig att kika på utifrån. Tänka att ha ett sånt växthus på tomten...kanske lite väl maffigt...?!
Vi besökte istället medelhavsmuséet som var öppet. Det var jättefint och förutom mycket härliga växter så fanns det både café och en liten shop där man kunde köpa vackra kort, trädgårdsböcker, lite smycken och andra fina presentartiklar.

Det är högre luftfuktighet kring medelhavet. Detta innebär en immig lins om man kommer in ifrån en kall och ruggig Sverigevinter. Då kan bildresultatet bli så här:Oj, nu har klockan blivit jättemycket och jag skall gå och lägga mig. Ha en fin söndag!

Kram och godnatt!

//ANKAN