onsdag 21 juli 2010

En inspirerande dag i Enköping

Hej igen!

Nu när det äntligen har blivit lite fart på bloggandet igen är det lika bra att jag knappar på...!

Jag måste berätta om gårdagen då vi var i Enköping. Vi var egentligen väldigt trötta igår, speciellt jag efter fler nattamningar av Alfred än vanligt. Jag hade med mig kameran för vi tänkte att vi skulle ta vårt årliga besök i parkerna och idéträdgården men när vi närmade oss kände vi oss inte vidare motiverade så det blev lunch, fika och småstrosande i stan istället. När vi var på torget cyklade en tjej förbi och jag sa till Jonas: - "Kolla vilken snygg kjol hon har"! Det var en jenskjol med röda detaljer nertill så mycket mer hann jag inte se innan hon var borta.

Lite senare gick vi in i en affär som heter "Fröken röd" som visade sig vara en fantastiskt fin butik med en blandning av inredningsprylar, kläder, smycken och barnsaker. Väl värd att besöka!!
Plötsligt knuffade Jonas mig i sidan och sa: -"Pst kolla, där är den där tjejen med kjolen". Det visade sig att det var hon som ägde butiken och som också sålde kjolarna. Festligt!
Ingen kjol var den andra lik då de gjordes av gamla jeans som sedan syddes om till kjolar i alla varianter. Jag hade helst vela ha en med röda detaljer men då det var ganska utplockat för tillfället och dåligt med storlekar. Det blev den här jag till sist köpte och är jättenöjd med den.


Fram


Bak

Det visade sig att det är två Enköpingsbor som syr dessa fina kjolar. De började först sälja dem på torget men sålde dem sedan i butiken Fröken röd och de har tydligen gått som smör i solsken nu i sommar. Kul! De har tyvärr ingen hemsida men de hittas på facebook, sök på Lantlollorna och där finns många foton på fler kjolar samt på väskor och armband som de också gör.Det är så inspirerande tycker jag när någon skapar någon eget, tror på sin idé och det är ju så roligt när de lyckas. I detta fall gäller det både för Sofia som startade sin butik Fröken röd i september och för Lantlollorna som nu syr så att det ryker om det...!

Lycka till vidare säger jag till er! Jag kommer garanterat och handlar snart igen!

Kram kram

//ANKAN

måndag 12 juli 2010

En god morgon

Hej!

(Detta inlägg skrevs förra helgen så det är aningens inaktuellt men då jag inte hade ordning på bilderna så tog det tills nu innan jag fick lagt ut det. Håll tillgodo!)

Nej, jag har inte smält bort i värmen även om man kanske kan tro det och det har varit väldigt nära ibland...!

Jag har helt enkelt inte känt mig inspirerad till att skriva och greja och då får bloggen vila. Orsaken till brist på inspiration hör nog samman med att vi i år liksom från början kommit efter en hel del i trädgården och många projekt blivit haltande + brist på tid. Men det är som det är och så får man ta vid där man slutade.

I dag hade jag dock en riktigt bra morgon. Jag vaknade och kände lukten av nybakad kladdkaka tränga in i näsan. Det var maken som hade varit i farten. Så efter en nyttig start med fil med både frukt, solrosfrön, müsli och linfrö så avrundades frukosten med något för själen, ljummen kladdkaka och kaffe. Mmmm!

Vi är nu lediga hela familjen och det är ljuvligt. Vår ledighet går i lugnets tecken. Då Alfred fortfarande är liten (5 mån) så har vi inte gjort några stora planer utan utgår från hemmet och gör kortare utflykter. Vi var en vecka uppe i stugan i samband med att vi firade midsommar. Här är bilder på två finfina midsommarbarn.


Stina


Alfred

Här hemma har jag börjat måla fönsterkarmarna inomhus. Sakta men säkert försvinner mer och mer av det 80-talsbruna och istället blir det vitt. Äntligen! Det är ganska pyssligt och tar tid men det är verkligen värt jobbet för oj vilken skillnad det blir.

Vi har hunnit med mycket somrigt hittills och det är härligt att få uppleva sommaren tillsammans med en glad och nyfiken treåring. Vi har varit ute med morfar i båten, fiskat från bryggan, badat, ätit jordgubbar, plockat smultron på strå, grillat, cyklat m.m. Stinas morbror bjöd också som pricken över i´t på pannkakstårta en dag för att fira att det var sommarlov.På tisdag ska Stina på sitt första riktiga kompiskalas till sin dagiskompis som fyller 3. På onsdag morgon lämnar vi hundarna hos en kompis för att därefter åka till Norrköping. Där blir det boende på hotell och uppladdning inför torsdagens besök på Kolmården.

Härom kvällen svepte jag över trädgården med kameran lite här och där. Så här såg det ut:


Min favorit pelargon French vanilla


Ännu en favorit, Mårbacka


Hemmasnickrad wigwam gjord av pil och hönsnät som klätterstöd för luktärtorna


Rudbeckiorna blommar nu som bäst i rabatten på framsidan. Dessa drog jag upp från frö förra året och har mängder. Det kändes extra bra när jag såg att de på Plantagen tar 179 kr per planta. Jag har med andra ord en hel liten förmögenhet som växer där ute.Blomlådan under köksfönstret


Vattenbad + zinkbalja med kärleksört, rosa salvia och lite murreva har fått flytta till framsidan som ett försök att "piffa upp" den annars väldigt tråkiga framsidan. Detta står vid foten av rosenapeln.Pelargoner, ursprungligen från Alnarps rehabträdgårdAvslutningsvis lite kärlek från plommonträdet

Ha det gott!


Kram, kram från ANKAN