måndag 25 oktober 2010

Jag hann inte...!

Hej!

Tyvärr blev inte tillfrisknandet så snabbt som önskat och tyvärr fortsatte det inte att vara plusgrader så många dagar till men det blev bra ändå, bara lite annorlunda än jag tänkt. Tack ändå för hållna tummar!

Bästa mormor och morfar ställde upp som barn- & djurvakter tisdag till onsdag i förra veckan så att jag och maken kunde komma iväg på en herrgårdsövernattning som vi bokat. Vi var på Plevnagården i Malmköping och det var väldigt lyckat. Två trötta småbarnsföräldrar som fick komma bort, SOVA, läsa bok ostört, äta middag ifred och prata lite vuxenprat. Att vi startade upp vår vistelse med en var sin en timmes helkroppsmassage gjorde ju inte det hela värre. Ljuvligt! Man njuter av varje sekund. Men vi skulle inte vara inte vara borta många minuter innan vi börjar undra var Stina och Alfred hade för sig där hemma...?! Det var ingen oro då mormor och morfar har fullt förtroende som barnvakter, utan det var bara det att vi ju saknar dem direkt när de inte är med. Det är en tjusning i det att få längta också.Under resan hem från Malmköping så snöade det stundvis, blötsnö. Rabatten hemma var fortfarande inte färdiggrävd och växterna var inte nere i jorden ännu. Maken kom på den smarta idén att utnyttja pallkragarna som nu till hösten står tomma. Så blev det. Jag insåg mina begränsningar att hinna bli färdig med grävande, jordförbättring samt hinna plantera innan vintern. Jag tog istället ett aktivt beslut att "mellanförvara" växterna i pallkragarna och se till att få grävprojektet färdigt innan det blir riktig vinter.Så istället för att göra detta till ett tråkigt stressprojekt kan jag nu i vinter sitta och planera hur jag vill ha det, längta till våren och istället färdigställa då. Mmmm, plötsligt blev det kul igen!

På fredagen kom snön. Vi var ute och kastade snöboll och åkte både pulka och snowracer till Stinas (och mammans) stora lycka.

I lördagss var det krattning och täckning som gällde och det ser så inbäddat, lugnt och skönt ut i trädgården nu.Sov gott min nyinflyttade julros!

Ha en bra kväll!

Kram ANKAN

fredag 15 oktober 2010

Årets första snöflingor

Hej!

Idag singlade årets första snöflingor ner från himlen här. De var inte många men det var ändå snö. Nu är vintern inte långt borta.Det gör mig egentligen ingenting att snön kommer för då förstår jag att det snart är dags för vintern och den har ju verkligen sin charm den också. Problemet är att jag har lite för mycket jag vill hinna med i trädgården innan den får bäddas in i ett fluffigt snötäcke. Här har vi nämligen drabbats av världens segaste förkylning med eländig hosta, ihållande hosta. Kroppen har ingen energi och den som finns går åt att driva vår lilla gulliga "cirkus" med två barn, två katter och två hundar. Det har med andra ord inte funnits mycket till övers för utearbete.

Jag och en god vän byter växter med varandra och igår kom hon över med en jättefin julros, en fin planta kärleksört och vit höstflox. Men innan jag kan gräva ner dessa måste jag ta bort en hel del utblommade ringblommor, djupgräva ytterligare ett område och tömma komposten för att jordförbättra denna "leråker" till rabatt. Hmm, tror ni att jag hinner...?!

Idag har vi i alafall grävt upp lite växter här som får flytta hem till goda vännens trädgård. Det blev ett hel del så hon fick gå hem och hämta skottkärran till sist. Det var isop, oregano, praktbetonika, rudbeckia, stjärnflocka, höstaster, alunrot, revsuga, ulleternell och lammöra. Jag tycker det är så kul att kunna dela med sig av växter då det är kul att sedan se dem växa och frodas på en annan plats, i en annan miljö.

Håll tummarna för snabbt tillfrisknande och lite plusgrader i några dagar till så att jag i allafall hinner en del av det jag tänkt...!

Kram och godnatt!

//ANKAN