söndag 20 mars 2011

Nu är det vår!

Hej!

Nu är det snart dags att gå och lägga sig, jag är trött och trött i benen efter en aktiv dag. Även söndag nästa vecka lär jag vara aningens seg i benen efter att ha gått på Nordiska trädgårdar i Älvsjö hela dagen. Jag längtar! Denna gång kommer bästa mormor och morfar och är barnvakt vilket innebär att vi får gå i vår egen takt och dessutom hur länge vi önskar vilket blir härligt.

Det har varit riktigt vårväder i helgen och solen har riktigt värmt vilket hos oss har uppskattats av både djur och människor.


Rakel drar in vårens alla dofter i körsbärsträdet.Även vår Vilde lapade sol idag på altanen. Det är verkligen väldiga kontraster i vädret på våren. I fredags fyllde Vilde hela 9 år och det firade vi med en långpromenad i 1 dm nysnö. Detta efter att hon intagit en portion doggymiddag riktigt toppad med leverpastej.Vad det gäller Tigern så njöt hon det (förhoppningsvis!) sista av snön idag. Det är i trädgården, med en promenad i benen, liggande på ett tjockt lager fluffig snö som hon trivs allra, allra bäst.Idag täckte jag tujan mot vårsolen.


När jag skulle hämta väven i en låda i garaget fick jag en liten hälsning från en liten kamrat som visst haft det riktigt mysigt där i vinter. Kamraten hade knyckt ett av mina jätteekollon som jag sparat för att jag tycker de är så vackra (hemtransporterade från Alnarpparken) + att den haft med sig en nektarinkärna in i sin lilla boning.Det blev omplantering av pelargoner idag. Här en P. Nutmeg som klarat av övervintringen inne i varm, torr inomhusluft. Jag saknar tyvärr en plats som är sval och där det inte blir minusgrader så de får tapper försöka klara vintern är inne tillsammans med oss. Nu har jag så mycket sticklingar så nu ska det ges bort till höger och vänster. Det är bra att sprida dem så har man möjlighet att "knycka" tillbaka om man skulle misslyckas med någon något år. Det var två som inte trivdes inne hos oss i vinter och tackade för sig. Dessa två hade jag tyvärr inte hunnit sprida ännu...!

Jag har även sått. Det blev tomater (garderners delight), vitt löjtnantshjärta och luktärtor.

Mmmm, härligt med vår! Och i den kommande veckan skulle det bli ännu varmare. Ha det gott.


Kram och godnatt!

//ANKAN

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj, så härlig helg ni haft och jag njuter av att det finns så mycket energi hos er. Sol och pelargonier det kan väcka den "tröttaste". Djuren verkar uppskatta att våren är på väg. Gratulera Vilde på 9 årsdagen, lite i efterskott. Vi längtar till att få komma och göra det möjligt för er att åka till trädgårdsmässan och vara där utan gulliga barn.
Rickistanten