söndag 7 augusti 2011

Regn!

Hej!

Jag sitter nu och njuuuter av ljudet av smattrande vattendroppar mot fönsterrutan. Tro det eller ej men det har faktiskt regnat hela dagen idag och det var mer än välbehövligt både för växtlighet, folk och fä om du frågar mig. Sedan mitten av juni har det bara regnat två gånger här och då inget direkt ihållande utan det har mestadels varit kvavt och klibbigt.


Den nya rabattens alla nyplanteringar tackar, bugar och bockar för denna dags dryckesfest.

Luften är åter krispig och härligt sval. Det är som om allt bara lever upp, blommorna sträcker på sig och återfår sin spänst, gräset börjar sakta men säkert slå om från dess gula färg till att återta en grönare nyans, jag kan vara inne och mysa istället för att stå ute och vattna halva kvällen och sömnen kommer att vara extra god inatt i ett svalt sovrum.

Må så gott!

Kram

ANKAN

3 kommentarer:

Monica sa...

Oj, och här (i Mölndal) har det regnat massor hela sommaren. De varma dagarna är lätt räknade. Men det gör att allt fortfarande är väldigt grönt och prunkande. I vanliga fall brukar jag inte behöva klippa gräset varannan dag i augusti, men nu växer det som bara sjutton.
Samma land - ändå så olika klimat. (F ö regnar det just nu här också.)

Må så gott nu när du har innesittar-dagar!

kram

Monica

Anonym sa...

Hallå!
Ja visst är det härligt när det regnar och man får vara inne och njuta av regndropparnas knackande på fönstret. Naturen behöver det regn som kom igår och även mera. Just nu så regnar det i Uppsala, så ibland blir man snabbt bönhörd.
Härlig sommar har vi haft och med detta regn så kommer det nog att komma lite svampar ur marken.
Härligt.
Fina rabatter som du har. Jag känner doften från luktärtorna som var på bilden vid förra inlägget.
Kram från Rickistanten

Ulrika - Timjan och pioner sa...

Ja det är skönt att man kan trösta sig med att i alla fall växterna blir glada av regnet! Jag bor dock också i Mölndal där det har regnat liiite för mycket för att det ska vara kul. Hoppas på ett bättre slut på augusti nu! :-)