torsdag 27 oktober 2011

Höst

Hej!

Nu är hösten verkligen här. Utanför vajar nu diamantgräset i nya rabatten fint i vinden vilket är rogivande mitt i denna hektiska höst.


Tiden är knapp, magen är stor, fullt upp på jobbet, mörkare kvällar, orken liten, kreativiteten sinar...! Ja, det är väl det som hållit mig borta från bloggen, har inte haft något sug. Men hösten har varit fin och vi har det bra. Nu börjar vi på riktig känna att det närmar sig, dagen då vi blir fem i familjen och en till liten gullunge ska flytta in (BF 2/12-11). Vem är hon? Hur ser hon ut? När kommer hon? Alla de där frågorna vi fantiserar kring och som snart ska få ett svar. Underbart!


I den "nya rabatten" har det blommat hela sommaren och hela hösten. Ringblommorna håller fortfarande ut trots att några frostknäppar har passerat. Det är nu en blandning av fina, blomstrande ringblommor och dessa ringblommans skräckinjagande, häftiga fröställningar som ser ut som från en annan tid.


Se sista tomaterna räddades innan första frosten för slutmognad i vardagsrumsfönstret. Även i år satsade jag på Garderner´s delight. Dessa lättodlade, söta tomater som kommer i mängder. Mmmm!

Ha det gott alla!

Kram

ANKAN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå och vad roligt att det fanns något nytt att läsa och fina bilder att titta på. Ja, mycket är det och tiden bara rusar iväg.Skönt att Du/ni får tillbaka en timme nu när det åter blir vintertid. Väderleken är mild och det luras man av. 22 oktober i förra året kom första snön och 10 bilar gled av vägen Grillby......
Vad roligt att allt verkar bra hos er, även om det verkar vara full fart.
Rickistanten

Anonym sa...

Kul med en uppdatering! Tänk vad tiden går fort fort... Snart är det bebisdags!
Kram, kram
Storstina