måndag 12 december 2011

Väntan är över!

Hej!

För precis en vecka sedan såg tillvaron lite annorlunda ur. Maken jobbade kväll och min mamma var här för att avlasta mig i väntans tider och på plats om startskottet plötsligt skulle gå. Vid den här tiden för en vecka sedan satt vi och småpratade och drack te. Jag halvsatt på en stol då magen var så stor att det var svårt att sitta normalt. Vi gick och lade oss och ingen visste då vad som väntade oss den natten. Maken kom hem vid 24, även han ovetandes....!

Kl. 03.06 natten mot tisdagen den 6 december gick vattnet för mig med buller och brak. Med assistans av mamma och maken tog jag mig upp ur "bassängen" i sängen och tog mig en dusch. Efter cirka 20 min fick jag molande värkar och något senare var vi på väg mot Akademiska sjukhuset. När vi körde in i Uppsala och var nära sjukhuset var det bra drag i värkarna men det var helt hanterbart. Klockan 04.55 kom vi in och då fick vi till min förvåning komma direkt in på förlossningssal. Vid undersökning fick jag veta att jag var öppen 9-10 cm! Det trodde jag verkligen INTE då jag inte tyckte värkarbetet var så jobbigt. Några värkar senare kom krystvärkarna och kl.05.36 är hon född vår finfina flicka, en rejäl donna med sina 5350 g och 56 cm. En perfekt förlossning och samma kick som vid födsel av de andra två!


Kerstin fyra dagar gammal.

Under dagarna som passerat sedan denna dag har vi haft så mysigt här hemma i vår lilla familjelyckobubbla. Vi har två väldigt stolta storasyskon här hemma som är väldigt glada och lyckliga åt sin nya lekkamrat. De håller hennes hand, klappar, kikar och vill ha henne i knät. Och om mamman är lite för långsam att ta upp henne om hon börjar smågny så får jag direkt uppmaningar från den fyraåriga storasystern: - "Mamma, du måste skynda dig, lillasyster behöver mjölk"! Det är verkligen rörande att se denna syskonkärlek som bara finns där så naturligt. :-)

Idag har hon även fått ett namn och det är Kerstin vilket vi alla är så nöjda med. Hon är liksom bara en Kerstin med sina bulliga, röda kinder och sin mörka kalufs.

Ja, den här måndagen dricker jag också te, denna gång tillsammans med maken, skönt sittande i soffan med världens bästa och finaste Kerstin bredvid mig. Lyckan är total!

Kram och godkväll!

//ANKAN

6 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Stort grattis till din lilla Kerstin. Vad fin hon ser ut. Härligt att allt gick så bra.
Kram Eva

Trollmor sa...

Stort grattis till er fina Kerstin.
Åh, den syskonkärleken är underbar.
Må så gott hela familjen.
Kram Trollmor

Anonym sa...

Gulliga lilla Kerstin!
Kram från Hågatorparna

Anonym sa...

Ja, så kom det, att väntan var över. Ja, det var timeing med personer på rätt plats på rätt tid.
Så härligt att allt gick så bra och att ni hann in till Akademiska sjukhuset. Njut av Kerstin och var glad att hon är frisk och kry.
Njut av familjelyckan.
Kram från Rickistanten

Fiddelie sa...

Åhh, låter som en härlig förlossningsupplevelse, mina tog sån tid, men blir nästan sugen på en tre av dina fina ord!

Vill gärna hälsa på dig och familjen framöver. Borde kunna lyckas under den föräldraledighet du har nu kanske...

Om ni vill, kan och orkar är ni välkomna hem till oss på en spontan glöggfest på lördag (17/12) kl 17. Ring eller messa om ni kommer. Vi ska ha lite julklappsutdelning för barnen och glöggprovning för de vuxna (även alkoholfritt!) Mer detaljer om ni vill komma...

Fiddelie sa...

Glömde säga att hon ser underbar ut.

Till familjen: Njut av ytterligare en härlig unge
Till fina Kerstin:Välkommen till en härlig familj och grattis till ett fint namn!