onsdag 4 april 2012

Välkomna att flytta in!

Hej!

Vi har möjligen lite holkdille här i familjen...?! Den här veckan har det blivit fler holkar i träden då barnens holkar kommit upp. Äldsta dottern Stina fick välja färg till sin holk och det blev den rosa nyansen "sockervadd". Sitt namn skrev hon själv med grön färg.


Stinas holk uppsatt i hennes favoritträd på tomten, körsbärsträdet. "Snart" är det dags att i vanlig ordning inta frukostarna under det trädet.Alfred och Kerstin fick lika holkar och där fick mamman hjälpa till lite med texten på fronten.
För att inte skada träden vid upphängning använde vi snöre i upphängningshålet och knöt runt trädet. För att den skulle sitta stabilt och inte fladdra runt i blåsten drog vi åt med sammanlänkade buntband runt mitten på holken och runt trädet.En apa? Nej, det är maken som fäster upp Alfreds holk i en av rönnarna på allmänningen.Lite längre från huset men också i ett träd på allmänningen hänger Kerstins holk.Senaste holkinköpet är tillägnat insekterna i trädgården, ett insektshotell, som vi hoppas ska kunna locka många olika arter. Det är köpt på Granngården och är nytt i deras sortiment för iår. Det finns även en mindre variant. Vi har fäst upp den på garageväggen i morgonsolen.

Som sagt så råder det lite holkdille här hos oss...! :-) Välkomna att flytta in!

Ha det gott!

Kram ANKAN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå!
ja, det verkar vara lite holkdille, men så härligt för alla fåglar att de har hem att välja mellan. Det blir spännande att se vilken holk som fåglarna först väljer. Fortsatt glad påsk.
Rickistanten

Den passionerade trädgårdsturisten sa...

Vilka fina och personliga holkar!!

Gillar också din holk för småkryp. Lycka till med din kolonilott i Malmö.

Om du är i Stockholm på Nordiska trädgårdar nu i veckan, så blir det bloggträff på fredagen den 13 april kl. 14. Vi håller till i nåt som kallas K13 (konferensrum 13), det är Eva på "med fingrarna i jorden" som tagit initiativet, jag är också där.

Välkommen dit! Ann