torsdag 13 december 2012

Glad lucia


Hej och glad lucia till er alla!

Det blev en tidig morgon här med start 06.45 uppe på dagis då det var luciafirande utomhus med äldsta dotterns dagisgrupp. Termometern visade -16 och då var det inte så lätt för en förväntansfull, femårig, prinsesstokig tjej att förstå att det var lite praktiskt med både fleeceställ och vinteroverall under lucialinnet. Det visade sig att det  inte riktigt var så hennes inre bild av en ljuv lucia såg ut...! Hmm, efter lite trixande och fixande kom vi till sist iväg iallafall.


 Mer ljuv och inne i rollen som lucia än så här kan man väl inte bli...?!

Innan det var dags för sonens luciafirande åkte jag och maken (som tagit ledigt) iväg till Enköping för några ärenden. Vi besökte en butik som heter Växtriket som inom kort ska få nya ägare (en stor blomsterkedja) tyvärr. Men till vår glädje så hade de nu 50% rabatt på alla gröna växter och alla trädgårdsprodukter. Det blev shopping som om det vore maj och inte december. Med oss hem följde nämligen en kantklippare och en vattenspridare, båda av märket Gardena, ett bryne till min kära Felco, "klibband" att sätta på fruktträden nästa säsong (för att förhoppningsvis bli kvitt lite ohyra på frukten i fruktträden), en krukväxt "hjärtan på tråd", en hängampel. Och då det trots allt är december månad så köptes ännu en fågelmatare för talgbollar.

På eftermiddagen avslutade vi alltså med både fika och pyssel på sonens dagisavdelning Molnet hela familjen. Lek bland stora och små, fika, trångt och röda kinder på de flesta. Hemfärd, matlagning, intag och så ett sista luciafika med lussekatt och pepparkaka.

Nu sover de av mindre modell, alla tre. För oss återstår en kopp te och lugnet och sedan kommer vi garanterat somna ovaggade efter en intensiv men väldigt härlig dag.

Ha det gott!

Kram ANKAN

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var en fin lucia som med stor inlevelse sjunger Luciasången.
Fint med vita vantar till lucialinnet. Jag förstår att Stina inte hade tänkt på att det var utomhus och att man måste ha ytterkläder under linnet.
Förstår att det är mycket med pyssel och hemligheter inför julen.
Rickistanten