lördag 10 april 2010

Nordiska trädgårdar 2010

Hej!

Med rubriken Nordiska Trädgårdar 2010 skulle man kunna förvänta sig massor av finfina, inspirerande bilder från mässan...! Men tyvärr kan jag inte bjuda på mycket av det denna gång. Kameran var självklart med men då vi var två tappra mödrar som gav oss i väg med barn och barnvagnar till mässan så var vi glada att över huvud taget komma levande därifrån och att var lika många som satt i bilen på väg hem som vi varit i bilen på väg dit. Det blev alltså inga bilder tagna.

Det är ju underbart hur mycket folk denna mässa drar och hur många det är som älskar detta med trädgård. Många olika intresseområden samsas, besökarna har olika mål med sina besök, utställarna brinner för sitt och där någonstans mitt i mellan så ska de mötas.

Det blev inte så väldigt mycket handlat för min del då jag inte var på jakt efter några växter. Jag ska satsa på att få till de nya odlingsbäddarna först och därefter får växterna flytta in efter hand. En julros för 80 kr el 5 st julrosor för 350 kr lockade dock väldigt...! Det går att göra riktiga klipp på mässor även om det inte är allt så är billigt.

Det blev istället inköpt några hjärtan ifrån Trådspira (www.tradspira.se), tyvärr i missvisande storlek på bilderna som jag "knyckt" från deras hemsida.

Jag köpte även en liten blomsax i svar järn formad som en liten fårsax. Då jag arbetat mycket med får och är lite allmänt "fårtokig" så tilltalade den mig lite extra. Den kändes jättehärlig i handen och var bra att klippa med.

Plötsligt när jag gick och strosade i B-hallen så dök hela forskar/lärargänget från Alnarp upp. Kul att ses igen! De hade en monter där de berättade mer om deras forskning och arbete i terapiträdgården. De gjorde förstås extra reklam för den bok de kommit ut med nu i vår som heter just Trädgårdsterapi. En sådan blev också inköpt.Här hemma har värmen inte riktigt kommit ännu men snön är nu borta så när som på några små snöhögsrester här utanför. Jag har börjat städa upp och rensa en del i trädgården efter vintern. Den Montbresia som jag och maken fick i bröllopspresent av min kollega med make fick flytta ut från sin vinterdvala i garaget. Jag har nu klippt borta alla gamla växtdelar, vattnat den och skyddat den med juteväv så får vi se om den överlevt vintern. Vi håller tummarna!Efter att den i höstas nystartade kompostdelen nu tinat upp och den värsta odören lagt sin så verkar det vara full fart på mikroblivet igen. Det ska bli spännande att snart öppna kompostdel nummer ett och då för första gången "skörda" vår egna härliga kompostjord.

Jag har börja fluffa upp lövtäcket i rabatterna men har ännu inte vågat ta bort det helt...! Ska vänta på några dagar med riktig värme innan det blir av. Lite små salviablad och alunrotblad börjar sticka upp ur rabatten på framsidan. Ska bli minst sagt intressant att följda utvecklingen där då det ju nyplanterades där hej vilt i höstas.

Nu är det dags att ta hand om nyvaknade, söta barn efter lunchvilan. Men som avslutning rekommenderar jag att gå in och läsa Eva Robilds månadskrönika för april genom att klicka HÄR som återigen lyfter trädgårdens läkande kraft.

Ha det gott!

Kram ANKAN


Ps. En sån här fin, liten mässbesökare fanns på plats igår i Älvsjö...! Alfred! D.s

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag blev så glad att du skrivit på din blogg. Trodde inte att tiden skulle räcka för det. Härligt med all inspiration som ändå blir när man "träffar","Knuffar" så många som tycker om trädgård på ett och samma ställe. Fina inköp som du gjorde. Fin mässbesökare som du avslutade med.
Vänta med att ta bort löven, för än är det bara tidig vår, mycket snö! kan komma ännu, men den tinar naturligtvis bort fort i så fall.
Hälsa till alla och speciellt till den lilla mässdeltagaren.
Lördagshälsningar från Rickistanten

Anonym sa...

Världens sötaste mässdeltagare... :-) och vi var riktigt duktiga som genomförde och överlevde ;-) och du köpte ju så fina saker också!
Det är sååå härligt att man kan börja röja och fixa i trädgården!Hur mycket hästgödsel var det du ville ha föresten? Har massor men det kan vara lite svåråtkommligt, man måste gräva sig ner lite...

Hoppas vi ses snart igen!
Kram Stor-stina

Annika Christensen sa...

Vilken goding...
Hade också varit glad om jag fått med mig alla hem.
Har börjat läsa Alnarpsboken och den verkar så himla bra.
Den kompletterar våran eller rättare sagt det är två olika böcker som handlar om samma sak.
synd att vi inte sågs.
Annika

Med fingrarna i (j)orden sa...

Kul att du tillhör en av dem som upptäckt trädgården som läkande kraft. Jag uppskattar att du länkar till min krönika. Alnarpsboken är toppen, särskilt för dem som jobbar med dessa frågor. Den kompletterar En lisa för själen på ett mycket bra sätt.
Världens sötaste bebis/mässbesökare, förresten!
Eva

Anonym sa...

Nu längtar jag efter mera läsning på din blogg! Kanske trädgården tar den ev tid som Du kan få över.
Glad Valborg!
Rickistanten

Becca sa...

Hoppas du får en trevlig valborg.