onsdag 21 juli 2010

En inspirerande dag i Enköping

Hej igen!

Nu när det äntligen har blivit lite fart på bloggandet igen är det lika bra att jag knappar på...!

Jag måste berätta om gårdagen då vi var i Enköping. Vi var egentligen väldigt trötta igår, speciellt jag efter fler nattamningar av Alfred än vanligt. Jag hade med mig kameran för vi tänkte att vi skulle ta vårt årliga besök i parkerna och idéträdgården men när vi närmade oss kände vi oss inte vidare motiverade så det blev lunch, fika och småstrosande i stan istället. När vi var på torget cyklade en tjej förbi och jag sa till Jonas: - "Kolla vilken snygg kjol hon har"! Det var en jenskjol med röda detaljer nertill så mycket mer hann jag inte se innan hon var borta.

Lite senare gick vi in i en affär som heter "Fröken röd" som visade sig vara en fantastiskt fin butik med en blandning av inredningsprylar, kläder, smycken och barnsaker. Väl värd att besöka!!
Plötsligt knuffade Jonas mig i sidan och sa: -"Pst kolla, där är den där tjejen med kjolen". Det visade sig att det var hon som ägde butiken och som också sålde kjolarna. Festligt!
Ingen kjol var den andra lik då de gjordes av gamla jeans som sedan syddes om till kjolar i alla varianter. Jag hade helst vela ha en med röda detaljer men då det var ganska utplockat för tillfället och dåligt med storlekar. Det blev den här jag till sist köpte och är jättenöjd med den.


Fram


Bak

Det visade sig att det är två Enköpingsbor som syr dessa fina kjolar. De började först sälja dem på torget men sålde dem sedan i butiken Fröken röd och de har tydligen gått som smör i solsken nu i sommar. Kul! De har tyvärr ingen hemsida men de hittas på facebook, sök på Lantlollorna och där finns många foton på fler kjolar samt på väskor och armband som de också gör.Det är så inspirerande tycker jag när någon skapar någon eget, tror på sin idé och det är ju så roligt när de lyckas. I detta fall gäller det både för Sofia som startade sin butik Fröken röd i september och för Lantlollorna som nu syr så att det ryker om det...!

Lycka till vidare säger jag till er! Jag kommer garanterat och handlar snart igen!

Kram kram

//ANKAN

4 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Vilken supersnygg kjol!!

Anonym sa...

finns snart hos www.millamix.se

Anonym sa...

Härligt med uppdaterad blog! Kjolen var ju urfin, måste kolla in affären snart! Nu är taket i princip färdigt att lägga tegel på , lite fix kvar dock( känns som om man aldirg blir helt klar...) Det regnade bara in lite i vår säng i söndags morse så det är ju i princip tätt också.. ;-)
Kram från Stor-stina

Sofia - Fiddelie - Johansson sa...

På din blogg såg jag en av lantlollornas kjolar första gångenm, sen på grannen och nu är jag stolt ägare av en egen. Bor typ i den...Ska lägga upp nån bild snart! Har börjat plugga nu det är jättekul. Kommer nog bli mycket att göra men än så länge är det bara roligt. Idag har jag en dag hemma med "självstudier" men det kommer mest bli annat. Ska plocka ihop tavlor som ska hänga på Café Solslätten i helgen, då det är Konstrundan. Kom gärna förbi på Söndag för då sitter jag själv där.