måndag 12 juli 2010

En god morgon

Hej!

(Detta inlägg skrevs förra helgen så det är aningens inaktuellt men då jag inte hade ordning på bilderna så tog det tills nu innan jag fick lagt ut det. Håll tillgodo!)

Nej, jag har inte smält bort i värmen även om man kanske kan tro det och det har varit väldigt nära ibland...!

Jag har helt enkelt inte känt mig inspirerad till att skriva och greja och då får bloggen vila. Orsaken till brist på inspiration hör nog samman med att vi i år liksom från början kommit efter en hel del i trädgården och många projekt blivit haltande + brist på tid. Men det är som det är och så får man ta vid där man slutade.

I dag hade jag dock en riktigt bra morgon. Jag vaknade och kände lukten av nybakad kladdkaka tränga in i näsan. Det var maken som hade varit i farten. Så efter en nyttig start med fil med både frukt, solrosfrön, müsli och linfrö så avrundades frukosten med något för själen, ljummen kladdkaka och kaffe. Mmmm!

Vi är nu lediga hela familjen och det är ljuvligt. Vår ledighet går i lugnets tecken. Då Alfred fortfarande är liten (5 mån) så har vi inte gjort några stora planer utan utgår från hemmet och gör kortare utflykter. Vi var en vecka uppe i stugan i samband med att vi firade midsommar. Här är bilder på två finfina midsommarbarn.


Stina


Alfred

Här hemma har jag börjat måla fönsterkarmarna inomhus. Sakta men säkert försvinner mer och mer av det 80-talsbruna och istället blir det vitt. Äntligen! Det är ganska pyssligt och tar tid men det är verkligen värt jobbet för oj vilken skillnad det blir.

Vi har hunnit med mycket somrigt hittills och det är härligt att få uppleva sommaren tillsammans med en glad och nyfiken treåring. Vi har varit ute med morfar i båten, fiskat från bryggan, badat, ätit jordgubbar, plockat smultron på strå, grillat, cyklat m.m. Stinas morbror bjöd också som pricken över i´t på pannkakstårta en dag för att fira att det var sommarlov.På tisdag ska Stina på sitt första riktiga kompiskalas till sin dagiskompis som fyller 3. På onsdag morgon lämnar vi hundarna hos en kompis för att därefter åka till Norrköping. Där blir det boende på hotell och uppladdning inför torsdagens besök på Kolmården.

Härom kvällen svepte jag över trädgården med kameran lite här och där. Så här såg det ut:


Min favorit pelargon French vanilla


Ännu en favorit, Mårbacka


Hemmasnickrad wigwam gjord av pil och hönsnät som klätterstöd för luktärtorna


Rudbeckiorna blommar nu som bäst i rabatten på framsidan. Dessa drog jag upp från frö förra året och har mängder. Det kändes extra bra när jag såg att de på Plantagen tar 179 kr per planta. Jag har med andra ord en hel liten förmögenhet som växer där ute.Blomlådan under köksfönstret


Vattenbad + zinkbalja med kärleksört, rosa salvia och lite murreva har fått flytta till framsidan som ett försök att "piffa upp" den annars väldigt tråkiga framsidan. Detta står vid foten av rosenapeln.Pelargoner, ursprungligen från Alnarps rehabträdgårdAvslutningsvis lite kärlek från plommonträdet

Ha det gott!


Kram, kram från ANKAN

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Vad roligt med alla fina bilder och även höra av allt som ni gjort.
Förståndiga är ni som tar det lite lugnt, så lugnt det går med en treåring och en 5 månaders baby.
Ha´det fortsatt bra.
Kram från Rickistanten