tisdag 26 april 2011

Härliga lediga dagar!

Hej!

Nu är den första arbetsdagen avklarad efter jättehärliga lediga dagar. Det var efterlängtat att få en lite längre ledighet då det var länge sedan sist.

På fredagen var vi iväg till Lidingö hela dagen där jag hade som uppgift att trädgårdskonsultera. Det var första gången jag var vid huset och det var ett vackert "kråkslottsliknande" hus. Spännande att se vad som fanns i den gamla trädgården. Jag gick runt tillsammans med A och P som äger huset och de fick berätta lite hur de tänkt och sedan kunde jag komma med förslag som vi bollade hit och dit. Fullt av inspiration från båda håll. Mycket handlade om att till en början rensa upp och lyfta fram de växter som fanns då mycket varit eftersatt en tid. Vi bjöds på god mat, barnen lajade i trägården, solen sken och dagen avslutades på eftermiddagen med gofika på altanen. Mmmm!

Påskafton startade upp med påskfrukost och äggmålning. Därefter var vi tvungna att gå ut och se om påskharen glömt några ägg hos oss då vi såg hans öron försvinna bakom kullen på allmänningen. Spänningen var stor när vi gick ut...!


Stina hittade sitt ägg i äppelträdet. Alfred hittade sitt ägg innehållande en solhatt och en burk mango-bananpuré under en buske.


Det var en härlig frisk morgon och solen började värma så vi blev kvar ute en lång stund. När jag såg denna bild som maken tog så blir det lite tydligt att vi är ett ganska stort gäng hemma hos oss, både två- och fyrbenta. På denna bild tre människor och tre djur och då saknas ändå två familjemedlemmar, Jonas och katten Molgan.


Alfred är väldigt fascinerad av katterna och Rakel är en klar favorit som gärna slappar och gosar så fort hon får chansen.
Under lördagen och söndagen var vi hemma och då blev det i alla fall tid till en del pyssel.Den fina fjäril- och insektsholken blev uppsatt.


Rabattkanten kom äntligen på plats. Jag är faktiskt väldigt nöjd med resultatet även om bilden inte är så tydlig. Det blev till sist en kant av galvaniserad stål på rulle som inte kostade en hel förmögenhet och var lätt att få på plats.


Kampen mot lerjorden fortsätter genom det årliga projektet "mull och fluff". Har fått lagt ut en hel del redan med mer behövs.


Avenbokshäcken ska verkligen få sig en gödselomgång i år då det inte gjorts tidigare. Jag hoppas att få lite mer sprutt på växtligheten där då. Har jag tur så kommer jag få tillgång till ett parti välbrunnen hästgödsel som jag kan använda till häcken och sedan tänkte jag toppa med lite hönsgödsel också.


En sväng till handelsträdgården blev det också och inköp av lite vår fint. Svarta och styvmorsviolliknande små penséer blev det, en rosa tusensköna till lilla "prinsessan" i huset och så lite murgröna till en annan samplantering. Det ser futtigt ut nu som nyplanterat men snart är det fart på växtligheten igen.


Ja just ja, den här lilla lavendelraringen blev det också till vårt nya skogsfynd. En fin liten gammal potta hittade maken halvt gömd i växtligheten vid en av hundpromenaderna. Den var alldeles för fin för att få ligga kvar ute i skogen så den fick flytta hem till oss.

Nu har klockan blivit så där allt för mycket igen...dags att knoppa!

Ha det gott!

Kram ANKAN

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj, vad mycket mysigt ni hunnit med i påsk, och så roligt med lille Alfred som beundrar katten Rakel.
Roligt att Du kunde bidra med råd o dåd till "Kråkslottets" ägare.
Nu går det för fort med våren. Jag vill att vitsipporna skall blomma länge ännu.
Tråkigt med dvärgbandmasken, den får inte komma längre norrut.
Rickistanten