lördag 18 februari 2012

Härlig vinter med hopp om vår!

Hej!

Nu tänkte jag att det var dags med ett nytt inlägg och med det få städa ut julen. Lussekatterna är för länge sedan uppätna och pepparkakshuset är rivet. Ett nytt spännande år är här och det bjöd tack och lov till sist på lite snö och lite riktig vinter. Det hade vi mycket glädje av idag!


Vår dotter ställde upp i barnens vasalopp för andra gången. Hon var helladdad vid starten och ställde in siktet på Mora. Tillsammans med ett helt gäng andra barn som kämpade på med skidor och stavar så tog hon sig i mål.I målfållan fanns nr 35 Stina att skåda med sin fina medalj som hon fick vid målgången. Det fanns även diplom och gratis korv till alla tävlande. Behöver jag säga att hon var nöjd...?!De här lovikkavantarna fick också chansen att göra utepremiär idag på den lilla skidåkarens händer. De har jag suttit och knåpat med på kvällarna och det är ju SÅ roligt och så rogivande att sticka. Jag önskar jag hade mer tid så att jag skulle "våga mig på" några större alster.Härom dagen var jag ute på långpromenad med hundarna och kameran fick följa med. Då korsades min väg plötsligt av spår efter dessa två muskompisar som varit där strax innan mig. Jag tycker de är så charmigt med svansen som gör avtryck och binder ihop fotstegen efter små möss.Tiden flyger iväg och vår lilla Kerstin har nu hunnit bli två och en halv månad. Så här gosig och rödrosig är vår lilla pärla när hon kommer in efter sömn ute i vagnen. Den fina tröjan som hon har fick hon av mormor som hittat dem på en second handbutik (Pris: 15 kr!!!). Jag tycker den är helt ljuvlig och den är stickad i fin, mjuk ull som håller lillpärlan riktigt varm. Härligt när fint hantverk kommer till användning igen.Så här vintrigt och frostigt är det i trädgården just nu men varje dag bjuder på tecken som vittnar om att våren snart är här. Det blir ljusare och ljusare ute, solen värmer, takdropp och vårreportage i trädgårdstidningarna. Det finns också en hel del idéer i mitt huvud på förändringar till vår trädgård som jag önskar förverkliga under den kommande växtsäsongen. Det kommer säker att fyllas på med fler idéer då det snart är dags för mässan Nordiska trädgårdar i Älvsjö vilket alltid inspirerar. En härlig tid väntar!

Ha det gott! Kärlek!

ANKAN

3 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Vilka fina töser du har! Fint med trädgårdsdekorationer som gläder även vintertid.
Kram Eva

Anonym sa...

God morgon!
Roligt med ett nytt inlägg på bloggen. Ja, så härligt med rödblommiga fina flickor.
Roligt att Stina även i år kunde vara med på Barnens Wasalopp. Tänk att få medalj, med blå-gult band. Härliga vantar som värmer händerna.
Hoppas vintern får vara kvar ett tag till, och sedan kan det vända och bli härlig vår.
Rickistanten

Anonym sa...

Kul med nytt inlägg! Snart är det dags för riktiga Vasaloppet som lillStina ligger i! Kul! Härligt med takdropp så man kan börja känna att det snart kommer en vår i alla fall!
Kram
Stor-stina