onsdag 22 februari 2012

Morgondagen bjuder på mys!

"Mitt i rummet står det överdådiga buffé bordet, prytt med blommor, vackra frukter och grönsaker. Det doftar av ingefära, lime och färska örter, här finns färgrika sallader, mörkgröna haricots vers med strimlor av paprika i gult och orange eller röda tomater och guldgul majs...

Här finns doftande soppor och mättande varmrätter och som avslutning stora fat fyllda med frukt. För att inte tala om kakorna - en bit morotskaka eller kardemummasnitt är förstås jättegott till kaffet - om man har någon plats kvar i magen..."

Ur boken Vegetariskt av Katarina Nordgren & Tomas Södergren - Albert Bonniers Förlag.

Det är precis så härligt som det låter och jag kunde inte ha beskrivit det bättre själv. Imorgon bär det av mot Ulriksdals slottsträdgård där jag bjuder bästa mamman på vegetarisk lunchbuffé och vårinspiration.

Kram kram

ANKAN

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, så härligt var det på Ulriksdals trädgård och i deras restaurang där det serverades god vegetarisk buffé. Härlig dag med mycket gott och vackert att titta på och njuta av. Dagen till ära så sken solen så härligt och lyste genom växthusets tak när på de vackra färggranna blommorna.
Tack för en fin dag!
Rickistanten