lördag 13 september 2008

Nu är jag anmäld!

Hej!

Nu är jag anmäld till en grundkurs i trädgårdsdesign på Ulriksdals slottsträdgård!!!!! Oj, vad jag ser fram emot det. Jag hittade kursen igår då jag gick in på Ulriksdals bloggsida och läste deras senaste inlägg. Det är viktigt att omge sig med roliga och inspirerande människor, aktiviteter och miljöer, särskilt nu när vi går in i en mörkare årstid. Den här kursen är jag säker kommer bli en riktig energikälla för mig. Intresserad? Gå in och läs mer om kursinnehållet här.

Idag har jag och familjen haft en riktigt härlig dag. Det var underbart höstväder när jag steg upp, klar luft och solen sken, vindstilla. Efter att vi intagit frukost och fixat lite hemma så gav sig schäfer-Tiger, malinois-Vilde, dottter Stina och jag ut på en långpromenad. Det var faktiskt så kyligt i morse att jag kom på att lägga i fårskinnet i vagnen igen. Det har annars förvarats inomhus sedan förra vintern. Hundarna raceade på den intilliggande stubbåkern där vi gick och fick riktigt sträcka ut. Stina höll ut ett tag sittande i vagnen för att hänga med och kika på allt men till sist gav hon upp, lutade sig tillbaka och slöt ögonen. Jag njuter så barnsligt mycket av hennes sovstunder ute i vagnen. Det ser ju så skönt ut och tänk att få andas så mycket friskluft med långa, djupa andetag. Hennes kinderna blev rödare och rödare, fårskinnet och filten värmde. Mysigt! Vi var ute i nästan två timmar. Väl hemma igen så gick jag ytterligare en strid mot maskrosorna. Jag har en tanke på att kunna ha hyfsat maskrosfritt innan vintern, det vore skönt att någon gång få komma ner på noll.

Efter lunch åkte hela familjen till trädgårdshandeln för höstshopping. Det blev tre säcker solmull, en vit julros till rabatten på framsidan, en stor kruka + fat, en rosa cyklamen, en alunrot med röda blad, tuvtåtel och hampafrö till fåglarna. Nu är höstkrukan planterad och klar och står så fint till höger om ytterdörren. När jag kom på att jag skulle ta bilder så hade det blivit för mörkt....resultatet lägger jag upp imorgon istället.

Avslutningsvis vill jag dela med mig av ytterligare ett trädgårdstips som jag fick av Gerd i samband med min tävling i början av sommaren. Så här skrev hon då till mig:

Hej!

Jag är nu inne på min tredje trädgård i livet. Första sommaren med den. Mycket spännande då den är helt motsatt från den förra. Den var i ett villaområde nära stan och den här är ute på landet i Hälsingeskogarna. Tipset jag tänker ge Dig passar i alla trädgårdar.

När du vill göra nya perennaland så istället för att gräva djupt i knallhårda backen och därav förstöra ryggen eller be och be och åter be andra om hjälp så lägger du ut dagstidningar omlott på gräsmattan så att det täcker ytan av din tilltänkta rabatt. Sedan ett ganska tjockt lager med sand och efter det jord så det ser snyggt ut. Sen är det bara att plantera.

Enkelt och inga brutna ryggar.

Ha en bra sommar med ditt nya hus.

Gerd i Hälsingland.Tack och godnatt!


Varma hälsningar

//Anna-Karin

2 kommentarer:

ÅsaGåsa sa...

Vad roligt det låter med kurs i trädgårdsdesign!! Så som Gerd tipsar gör jag faktiskt också numera, det har funkat jättebra och är ju betydligt enklare än att gräva! :)

Merja sa...

Så spännande med kursen.Grattis!!