onsdag 31 december 2008

Gott Nytt År!!

Hej!

Nu är det inte lång tid kvar på året 2008...!

Jag och sambon avslutade dock inte detta år precis så som vi planerat för det gjorde vi med magsjuka/matförgiftning...?! Det var igår efter att vi ätit på en grekisk lunchresturang som det några timmar senare började kännas väldigt konstigt, fruset och svettigt om vart annat... och ja, jag säger inget mer. Tack och lov klarade sig lill-Stina från det hela. Så istället för trerätters god middag så avslutade vi året med Willys våffelmix, vilket fungerade helt ok det också. :-)

Jag tycker att nyåret är en bra tid att stanna upp lite och tänka över vad som sker med en själv och vad som sker runt omkring. Är det något extra bra att minnas under året som gått? Vad skulle vara spännande att göra/förändra till kommande år? Det är en naturlig och bra tid för eftertanke och reflektion helt enkelt.

När jag summerar 2008 så tycker jag att det varit ett väldigt bra år. Det allra största under året är självklart att Stina lärt sig gå, är pigg och glad och fått vara mestadels frisk. Underbart! Och så det att vi till sist hittade och köpte hus med tillhörande trädgård och naturen runt knuten. Fantasktiskt, vi stortrivs! Bloggstarten ser jag också som mycket positiv, tack Jessika! Drejnings- och trädgårddesignkursen var toppen. Ja, det finns mycket att ta av...! Men på året sista dag, med magsjuka i kroppen så glädjs jag åt det lilla och det är att jag fått till att göra en isljuslykta. Ta da!Visst är den fin?! De är ju inte alls svåra att göra men tidigare när jag försökt (och jag har försökt flera gånger) så har jag alltid glömt hinken ute för länge så att reslutatet bara blivit en stor hinkformad isklump. Nu lyser den upp i mörkret vid vår brevlåda medan raketer och smällare som viner runt om.

Jag har en rädd liten dam som nu när jag skriver kurar vid mina ben och försöker hitta lite trygghet. Det är vår malinois Vilde som är skotträdd och det är verkligen jättetufft för henne under denna tid. Helt ok att skjuta på nyårsafton men däremellan kan väl alla stackars skotträdda hundar få frid...!

Även 2009 ser ut att bli väldigt bra år tycker jag men dessa hemligheter sparar jag tills framöver...!
Julklapparna gav även en hint om att det kan bli ett riktigt bra trädgårdsår...prenumeration på "Allt om trädgård" + ett medlemsskap i Enköping-Håbos trädgårdssällskap. Kan det bli bättre..?!

Jag vill skicka en extra nyårshälsning till alla som är inne och läser bloggen och även tacka för alla trevliga och söta kommentarer jag fått under året! Jättekul!

Tack för det gamla och gott nytt år önskar jag er alla med lite bilder från året som gått!Mor och dotter, midsommar 2008


Macrolek bland trädgårdens ringblommor.


Möte med skogens konung, juli 2008.


Tomte-Vilde med sin kompisren Tiger


Årets Uppländska lussekatt 2008


Slutligen, världens gulligaste snart 1,5-åring


Kram ANKAN

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej så här på nyårsdagen, ja, visst har det hänt mycket fint under 2008, och det är så roligt att man kommer ihåg att värdesätta det också.
Nu ser vi fram emot en nytt år med många händelser som kommer att ske.
Lena L

Ankan sa...

Till Mamma Lena: Tack kära du för årets första kommentar! Hoppas att ni hade det mysigt igår! Vi hörs!

Stor kram

ANKAN

Monica sa...

God fortsättning ...
Hoppas ni mår bra igen. Ingen kul historia med matförgiftning. Jag antar att du har mycket nytta av dina kurser.
Tjingeling
Monica

Trollmor sa...

Vill önska dig och din familj, två- som fyrbenta, en god fortsättning på det nya året!
Hoppas att ni har kurerat er och fått njuta av årets första dag.
Underbara bilder du bjuder på.
Många kramar Trollmor

Visa Vägen sa...

Hej! Visste du att din isljuslykta eller nåt annat som du (eller din dotter) har skapat kan få vara med i en film? Kolla in det gula paraplyet. :-) Gott nytt år!

/Svante

ÅsaGåsa sa...

Usch så tråkigt med magsjuka så här vid nyåret. Hoppas ni mår bra nu.
Du bjuder på väldigt vackra bilder!!
God fortsättning på 2009!

Anonym sa...

Stackars er med matförgiftning/magsjuka... Låter som om man kan ha roligare på nyårsafton... Hoppas också att Vilde klarade sig ok.
Men det betyder att 2009 blir toppen, för det kan ju bara bli bättre :-)
Mycket hundträning och mys med Stina!
Vi ses snart!
Kram Stina och alla på Håga torp