onsdag 18 mars 2009

Helgmysbilder

Hej!

Här kommer lite bilder från i söndags. Här var det då strålande solsken och solen riktigt värmde. Så efter morgonens hundpromenad gick jag ut och satt mig i bara fleecejacka ute på altanen i husvinkeln där det är lä. Underbart! Sambo-Jonas fångade mig på bild samtidigt som lilla Stina inne i huset, iklädd POP-mössa (självförvållat av den lilla damen) står och spanar in var morsan gör.

(Bilden är tagen genom en fönsterruta, därav den dåliga kvalitén.)
Jag fick sällskap på altanen av en liten yrvaken nyckelpiga. Vi konstaterade glatt att nu är våren här och fortsatte därefter att njuta av solens värmande strålar.


Här kommer bilderna på de finfina holkarna som kom på plats i söndags. De båda är uppsatta på husfasaden.
Den här holken är uppsatt på husfasaden bakom vårt päronträd. Jag tänkte att den kommer att "gömma sig" lite fint där och om jag försöker att se det hela ur ett fågelperspektiv så borde det vara ett toppenställe att bygga bo och föda upp en kull ungar.
Det enda som motarbetar den lilla fågelfamiljsidyllen är väl våra kära katter Rakel och Molgan som ju inte brukar banga för en fågelunge...! Förhoppningen är att päronträdet skall kunna utgöra lite skydd för fågelungarna när de väl bestämmer sig för att hoppa ur boet.Den bruna träholken sitter nu uppsatt på framsidan av huset.

Det ska bli spännande att se om någon fågelfamilj väljer att flytta in. Det kommer nog bli lite tävling här i huset. Jonas har nämligen satt upp tre holkar, spridda på lite olika ställen. Undrar just vem som får flest besök...! Jag håller er uppdaterade.
Nu är det TV-soffan som väntar efter en intensiv dag.
Ha det gott!
Kram ANKAN

5 kommentarer:

Speja sa...

Det har börjat kvittra lite här hemma hos oss men jag längtar så efter de där intensiva drillarna och småtjattret. Fina holkar. Här skulle också behöva fyllas på lite grand.
Tack för titten hos dig.

Anonym sa...

Fler holkar i Bålsta! Jo, jag har fått upp en handfull jag också. Men i min ände av byn är det vattensjukt just nu så grenarna under träden blir liggande. Törs inte gå bortom dammen utan flytväst...eller i alla fall höga stövlar.
mvh
"tant Otteskrufv"

Jessika sa...

Hej på dig blivande Fru H!

Tänk att i går skrev jag till dig och glömde bort min inloggningskod. Vad gjorde jag nu i morse då jo jag skrev ett meddelande till dig på min blogg!!!
Trött eller trött.

Vad fina holkar ni satt upp. Har du målat den ena? De skall få bo lyxigt minsann.

Frida brukar klappa sig på magen och säga Frida, vad jag förstår så brukar Stina göra så när hon provar kläder. Frida tycker det är jätte kul.

Synd att hon var sjuk sist men det kommer möjligheter framöver också. Hon har blivit så stor ser jag på korten på bloggen.

Här händer lite indredningsgrejer i taget. Nästa projekt är att måla väggarna i köket så vi får bort alla konstigt bruna väggar. Ja, det är fullt upp med vanliga jobbet och mitt extra uppdrag som fastighetsskötare. Byta reservdelar i toaletter, rensa avlopp, skruva ner stora markiser, städa m.m.

Frida trivs på nya förskolan och de gör en massa utflykter.

Vi hörs!

Anonym sa...

Vad härligt i solen! Jag har jobbat lite själv på mina äppelträd, men det går långsamt... råkade visst ramla av stegen också, tur att vi fortfarande har snö så jag ramlade mjukt :-)
Dina holkar är ju jättefina! Då får väl tala förstånd med katterna! Vi satte upp en fin uggleholk härom dagen som H byggt, ska bli spännande och se om de gillar den.

Kramis från Stina som får låna svärföräldrarnas internet, vi har vatten i ledningarna :-)

Anonym sa...

Hallå!
Det var riktigt mysiga bilder på både holkar och folk. Härligt att man kan komma på att vara glad och tacksam för saker som många bara tar som självklara. Snart är det middag här, men "plockepinnbortköraren" skall väl snart komma hem. Härligt med vårdagsjämningen. Ser också fram emot helgen och att få vila lite extra. Min förkylning vill inte riktigt ge sig.
Trevlig helg och hälsa Boijan
Snöängeltanten som snart töar......