måndag 2 mars 2009

Rida till faster Frida!

Hej!

Oj vad dagarna går. Då lill-Stina denna månad drabbades av jordens elakaste nässelfeberanfall så försvann liksom bara tiden. Det blir att man släpper allt annat för att kunna vara tillgänglig till 100%, detta dygnet runt. Två besök till barnakuten blev det.
Under tiden är det tyvärr ingen som har diskat, städat, tvättat något speciellt mycket heller och då har man det man gör när man börjar komma över ytan. Någon som känner igen sig...?!

Men nog om det eländiga. Jag vill istället berätta om det trevliga två års kalaset som vi var på i lördags hos Stinas kusin A. Det kryllade då av barn i alla de storlekar och helt plötsligt förvandlades Stinas morfar också till ett jättestort barn. SIM SALA BIM!!!Medan morfar hade sådär en 70 kg barn i knät som han gungade upp och ner i knät så lät det så här:

"Nu ska vi ut och riiiida, rida till faster Frida!! Nu ska vi ut och riiiida, rida till faster Frida!!"

Det skrattades hysteriskt kan jag meddela. Stinas morfar är världens bästa lekfarbror vilket uppskattas mycket. :-)Stina är helt med på noterna! :-)

I söndags när vi gick upp så visade termometern på -14.7 grader. Brr! Men ute var det fantastiskt vinterväder och alla trädstammar, grässtrån och buskar var klädda i en frostig skrud. Otroligt vackert! Älvorna hann ta en sista dans innan de försvann i solskenet.Stinas mormor kom över på söndagen och vi var på bröllopsmässa för att få lite inspiration inför den stora dagen. Det är jättekul att gå runt och kika men jag kan inte låta bli att lite matt när jag ser alla detaljer och krusiduller som de vill kränga till alla i bröllopstankar. Jag är kanske tråkig men för mig är det viktigt att det inte blir för opersonligt. Risken är att det blir för mycket yta och för lite känsla. Hm, det är inget för mig!

Det händer ju inte så mycket i trädgården just nu förutom att komposten jobbar på och tar hand om resterna från köket. Men något som har inhandlats är juteväv till rodedendronbuskarna och till min tuja. Känns bra att de är skyddade mot den starka vårsolen.Vårsolen hoppas jag kommer att skina på både mig och på er istället!


Kram och godnatt!


//ANKAN

4 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Vilka underbara älvor på ängen. Och vilka härliga barnskratt. Hörs ända till Höganäs kan jag meddela. Spännande med bröllop. Själv firar jag 20 med min "gube" i sommar.
Eva

Anonym sa...

Hej och kul att så många glada barn lyckades fångas på fotot. roligast verkade morfar ha, eller möjligen Stina i sin fina jeansklänning.
Härligt att du fick tid att skriva lite på bloggen och skönt att se Stina utan utslag, för det var inte kul när hon hade nässelfeber.
Snöängeltanten

Annika Christensen sa...

Kul att du är tillbaka.
Vilka glad barnarop!!
Kul och spännande med bröllop!
Ha det gott
Annika

Njut i din trädgård sa...

Bröllop - oj och tjo o tjim
jo det är mycket detaljer så det är nog bra att sålla. Vad spännande!!!

morfar verkar ju störtskön - och stark i benen!