tisdag 7 april 2009

Vårtecken

Hej!
Nu bara bubblar det av vårtecken runt omkring mig, ljuvligt! Fler och fler blir de för var dag. De vårtecken som jag upptäckt hittills är:

- tussilago

- vakna nyckelpigor

- rörliga maskar i jorden

- grussopbilar på gator och gångvägar

- 5 stycken vitsippor plockade idag på lunchpromenaden (Sundbyberg)

- riktigt skitiga fönster

- småblad (gullviva, kärleksört, gräslök) i rabatterna

- extra energi

- nyplanterade krukor med vårblommor

- många bilar på handelsträdgårdens parkering

- solglasögon

- gympadojjor på dotterns små fötter

- hundträningsmotivationen är på topp

- skator med kvistar i näbben

- marskattor

- spruckna knoppar på träden

Hur ser det ut där du bor? Vad har du sett som varit ett tecken på att våren nu är här...? Berätta, jag är nyfiken.


Det händer så mycket på dagarna nu och när det är ljusa härliga kvällar har man ju chansen att få lite mera gjort. I helgen vad vi ute och jobbade i trädgården och fick en del gjort. Jag beskar häcken (norsk spirea) mot grannen och det blev riktigt luftig och fin. Nu hoppas jag att den får lite sprutt för den verkar inte ha mått så bra tidigare. Vi krattade bort vintertäckningen och lade den på komposten + att vi var och köpte kogödsel.


Det var även tänkt att vi skulle få till att lägga på bra lager i rabatterna men det hanns aldrig med. Det får bli i påskhelgen. På handelsträdgården blev det lite mer än bara kogödsel, lite blommor också.
Det blev pingstliljor, rosa tusensköna och jättesöta "styvmorsviollika" penséer i stora krukan. En vit tusensköna i den lilla krukan och i mellankrukan kommer det påskliljor som vi fick vid trevlig besök från Ånge i lördags.

Jag hade även världens gulligaste trädgårdsassistent som var väldigt villig att hjälpa till med allt hon fick. Jättemysigt!


Lite har redan tittat upp i rabatterna:Kärleksört

Gräslök


Gullviva


Det har under vinterna faktiskt bra fart i komposten i stort sett hela tiden. Det är bara när det varit riktigt, riktigt kallt som den frusit. Men nu är det riktigt bra fart och det bara ryker när man rör om på morgonen. Det är ju otroligt vilka mängder som försvinner ner i den. Ibland är den "full" och det är dags att starta upp fack nummer 2...tror man...men så plötsligt finns det plats igen. Heja Micro och dina kompisar!! Ni gör ett fantastiskt jobb.


Förresten, det stor nog 1-0 till mig i min och sambons fågelholkstävling. Idag när jag lämnat dottern på dagis och kom åter till huset satt det nämligen en liten fågel i den bruna holken jag satt upp. Den kikade in i holken, flög upp på hustaket och "kvidde-vittade" och flög ner och in i holken igen. Jag blev sååå glad! Tyvärr har jag inte sett den igen efter jobbet. Jag hoppas att den inte konstaterade att det inte var någon vidare plats att bo på....?!!! Håll en tumme!

Kram och godnatt

//ANKAN


Ps. Mina Rudbeckior har kommit upp och växer så det knakar!! ;-) Ds.

6 kommentarer:

Daniel sa...

Tack å lov e det bara att hämta gödsel från våran gård- må våra växter blomma snart!

Anonym sa...

Vårtecken; att fiskarna stiger upp till ytan i dammen och kommer och är sällskapliga när man går förbi, att grannarna ropar över staketet och undrar om det är jag eller en så´n där "rump-skylt" som vi satt ut i trädgården (hemska tanke...), att humlor och fjärilar förvirrat(?) flyger runt mellan de få utslagna blommorna (kanske är det för deras skull jag köper och sätter så mycket i krukor ute den här årstiden...)m.m.,m.m.
mvh
tant Otteskrufv

londongirl sa...

Det var nog den sötaste trädgårdsassistent jag sett! Tänk att du har hittat vitsippor, jag har inte ens sett blåsippor än. Ändå är jag ute jämt med hunden och går. Men nu efter våra soliga dagar har det nog tagit fart här också.

Trollmor sa...

Så många härliga vårtecken du bjuder på.
Min favorit, den goa bulliga humlan, såg jag för några dagar sedan. På promenaden idag såg jag en mormor/farmor med en flicka plocka vitsippor i en backe, rart! :-)
Alldeles bedårande är din lilla trädgårdsassistent, följer hon i mammas gummistövelspår måntro? ;-)
Önskar er en gul & glad påsk bland ägg och fjädrar!
Skrock skrock från Trollmor

Anonym sa...

Halllå!
Vad glad jag blev när det var något nytt på bloggen. Härligt med alla vårtecken och lilla assistenten är riktigt gullig och tuff!
Fint med krukorna vid entren. Härligt med våren i antågande och på påsklördag skall det bli ända upp till +20 grader varmt enligt Expressen. Då blir det härligt att kanske sitta på altanen.
Vi hoppasväderprognosen stämmer. I morgon är det bara halvdag, det gillar jag.
Hälsa till assistenten och ni är välkommen på påskaftonen

Växthusmadam sa...

Visst är det härligt nu när vårtecknen börjar dyka upp! Vädret i påsk ska ju bli fint också, så då får man gödsla och gräva hela helgen förhoppningsvis!
Glad påsk önskar Växthusmadam