lördag 11 april 2009

Ett år med "Ankans oas"!

Hej!!


Idag har det verkligen varit toppenväder. Termometern i bilen visade 18,5 grader när vi vid 16.30-tiden åkte hem efter jättemysig påsklunch hos mina föräldrar i Uppsala. Härligt!


Idag är ju en liten speciell dag då det faktiskt är 1-årsjubileum av mitt bloggandet om Ankans oas! Hurra, hurra, hurra!


Tänk vad tiden går fort, men den gör ju det om man har kul...! Jag tycker det är precis lika roligt nu med bloggandet som när jag startade för ett år sedan så jag lär nog fortsätta ett bra tag till.
Hoppas att även ni som hittat hit vill forsätta följa med vidre på vägen....?! Tack för alla roliga, glada, och varma kommentarer med hälsningar jag fått från alla delar av Sverige. Det är ju jättehäftigt att ni tar er tid att läsa mina bubbliga ord och tittar på mina bilder. Det gör mig glad!
Då ett av mina första inlägg förra året handlade om trädgårdsmässan kan vi ju kasta oss till Trädgårdsmässan i Älvsjö 2009. Tyvärr har jag inte så mycket att visa därifrån då vår lilla tjej inte alltid ville gå dit vi ville, inte ville ha skorna på sig men knata runt ändå, inte sitta i vagnen etc. Summan av kardemumman blev att vi knappt hann gå A-hallen runt och inte ens hann besöka B-hallen. Det blev inte heller många bilder tagna. :-( Trist, men det är inte så mycket att göra åt och det var kul att åtminstone komma dit och känna årets trädgårdspuls. Här är Stina precis i början av besöket och då fanns det fortfarande lite ork kvar.
En av de första montrarna vi besökte var den med "dasskannan". Det var jättefin tycker jag.Men, det var trist att den inte var till salu direkt på mässan utan att de bara hade produktundersökning kring den för att kolla av intresset. Jag tror att de fått sålt jättemånga kannor om man hade kunnat köpa den direket. Produkten är alltså en vattenkanna som kan stå i badrummet och den är sittvänlig då den är platt upptill. Man kan kissa i den direkt och därefter späda med vatten för att sedan gå ut och kvävegödsla där man önskar i trädgården. Den skulle kosta kring 350 kr att köpa enligt monterpersonalen. Jag hoppas att de tar fram den för det var en bra idé och faktum är att jag tycker att den är ganska vacker att se på också med sina klara och glada färger.


Vi inhandlade inte så mycket men däremot något stort och tungt. Jag fick nämligen ett löfte om ett vackert ekvinfat i födelsedagspresent av sambon när jag fyllde i slutet av februari. Jag fick välja vilken variant jag ville och det blev tillsist ett halvt fat. Ta da, visst är det fint?!Så för att sammanfatta bloggåret kanske jag bör tänka på vad som faktiskt har hänt i trädgården under det år jag varit husägarinna...?! Det är ju faktiskt inte jättemycket men jag lovade ju också mig själv att jag under det första året mer skulle känna in hur jag vill ha det än att starta upp 1000 projekt.

Men lite har det blivit, jag har:
- byggt den önskade komposten och startat upp den med lyckat resultat.
- vågat mig på att själv beskära fruktträden + anlitet ett proffs för att beskära rosenhagtornen snyggt
- haft en mängd vackra ringblommor i rabatten
- haft fina, krukor som prunkat av grönska
- beskurit spireahäcken
- tillfört rodedendronbuskarna rodedendronjord
- givit hela trädgården ett lass med kogödsel
- gått trädgårdsdesignkurs och har nu en skiss färdig
- gjutit ett fågelbad till trädgårdens fåglar


Jag känner mig riktigt nöjd med mitt första år som trädgårdsinnehavare och ser fram emot de kommande!


Ha det gott!


Kram och godnatt!

//ANKAN

9 kommentarer:

Sanna sa...

Klart man läser din blogg!! Den är MYCKET roligare att läsa statistik-boken jag just la ifrån mig. :) Så du har inte heller varit husägare så länge?! Visst är det härligt med hus!! Jag kände också bara in mig i trädgården under första sommaren. I år läg det hända mycket mer! :) Kram

catthie sa...

Grattis till första året, få se hur det ser ut för mig då - jag är ju ny i detta men det är jätte skoj - och det finns så mycket trevligt att läsa hos alla. Lycka till med trädgården. Ha det gott/Catthie

Anonym sa...

Så spännande att se vad ni hittar på i er trädgård, och kul med någon som bor i Bålsta och inte i en helt annan zon (som får vår när jag har vinter).Vi har bott över 20år i vår oas, men det händer fortfarande något varje år.
Lycka till med fortsättningen!
tant Otteskrufv

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Grattis till 1 år i bloggvärlden!
Vilken vacker ektunna du fick.

Anonym sa...

Grattis till 1 årsdagen med din blogg. Det är kul att följa vad som försigår på hemmafronten i Bålsta. Fina bilder som vanligt och lite kul med kisskannan. Lilla fröken trädgårdsmässansabotören var gullig i sin hatt. Kanske får man ställa upp som barnvakt vid nästa trädgårdsmässa.
Vårhälsningar från Pol......damen

Annika Christensen sa...

Tycker absolut att du skall vara nöjd med ditt första år.
Grattis till i år med bloggen.
Dasskannan var det bästa på hela mässan och jag kommer att köpa en när de kommer ut. Jag bor på landet så det funkar alldeles utmärkt hos mig.
Fortsatt lycka till med trädgårdslivet.
Annika

carolina sa...

Hejsan! Kika gärna in på min blogg. Kram

Marie sa...

Hej!

Grattis till 1 år! Vad kul att du tycker om våra skohornshållare! Jag har inga klara ännu, men jobbar på det.. Skicka ett mail till mig marie.ah.gustafsson@gmail.com med adress så skickar jag dem så snart de är klara. Jag jobbar i centrala Sthlm, kan leverera där om du jobbar i närheten.

Trevlig Helg!!
/ Marie

Monica sa...

Å vad du har hunnit med mycket i trädgården på ett år! Och grattis till ett helt år med bloggen!!
Ha det så bra!
/Monica