fredag 25 december 2009

Julefrid och snölek

Hej!

Idag känns det riktigt så där dagen efter och på förmiddagen var jag riktigt mör. Detta beror mestadels på att de vår lilla tjej hade ont i magen i natt och kunde inte sova, Pluppan! Efter intensiva dagar inför dopparedan + en dopparedag med många intryck så hade nattsömnen behövts men det var ingen katastrof då vi inte planerat in någonting idag.

Julaftonen var väldigt lyckad, firad söder om Stockholm hos Stinas farföräldrar.


Inget går upp emot ett barns förväntan denna högtid. Här är en bild på en pigg liten 2 åring som kollar in klappläget under granen.

Och tomten kom till sist...! Han var dock ganska läskig tyckte Stina men ändå väldigt spännande. Hon var dock lite bekymrad över att tomten "var tvungen" att gå med vandringsstav och att han stånkade och stönade när han skulle sätta sig ner och resa sig upp. Det som främst hänger kvar efter mötet med tomten är att: -"Tomten han hade det lite jobbigt"!! Det upprepas gång på gång.


Som sagt, blandad förtjusning. Lite läskigt var det men paketen avhämtades i en väldigt fart ändå, dock inte med allt för mycket ögonkontakt. Alla sätt är bra utom de dåliga...!

På eftermiddagen idag var jag ute på långpromenad med hundarna i skogen. Det blåste och snöade som sjutton. Härligt när man har bylsat på sig bra med kläder så att man inte fryser. När vi kom hem släppte jag in hundarna och bjöd ut Stina och sitt livs första skidtur. Skidorna fick hon i julklapp igår. Det gick jättebra och utan en enda vurpa så jag hoppas att hon fick mersmak...!


Termometern visade strax över nollan när vi var ute vilket känns trist då jag bara önskar att snön får ligga kvar länge. Men en positiv del i det hela är att det är fantastisk kramsnö. Jonas kom också ut och på ett litet kick hade vi producerat både en:


stor snögubbe...


...och en snölykta. Observera Stinas lilla specialare på toppen...!

Just nu ligger lill-tjejen och sover, nybadad i badskum som hon fått i julklapp av farmor. Och inte vilket badskum som helst utan "Hallon Kitty-badskum" (ja, här i familjen heter det inte Hallo Kitty), väldigt viktigt.
Som varje år med ihållande minusgrader får jag islyktsdille. Det har hittills blivit tre stycken och de är nog inte de sista skulle jag tro om jag känner mig själv rätt.Imorgon bär det av mot mina föräldrar i Uppsala för firande av jul nr 2 med mina bröder och Stinas 5 kusiner. Det ska bli toppenmysigt och efter en lugn juldag så är vi laddad för nytt julfirande.

Ha det gott!


Kram ANKAN

5 kommentarer:

Trollmor sa...

Hej på er!
Härliga bilder du visar.
Stackars tomten! :-)
Vad roligt det låter med Stinas skidfärd, äventyr i snön är kalasfint.
Önskar er en fortsatt fin jul och ett gott nytt år!
Säckvis med julekramar Trollmor och julpussar från Vargen.

Hafen75 sa...

Hej Ankan! God fortsättning!

Vilken härlig jul! Fina bilder!

E saknar Stina. Ge henne en julkram från alla oss!

Vill du så kan du följa oss på min blogg. Välkommen!

http://hafenshorna.blogspot.com

Anonym sa...

Hej och vilken tur att jag kollade bloggen idag. Nytt att läsa och att titta på fina bilder från julafton och juldagen. Härligt med Stina på skidor. Vilken jättesnögubbe som ni gjorde. Härlig snölykta som ni gjort och så islyktorna. Skönt att bilresan gick bra igår, nu när vädret inte var det bästa.
Idag tittade solen fram och åter igen har vi -12 grader, men nu på förmiddagen -9 grader.
Hoppas att ni har det lite mysigt idag och att det finns tid för vila. Ser fram emot att få komma och hälsa på er.
Kram från Rickistanten

Anonym sa...

Härligt med jul och en gullig Stina på skidor!
Fina bilder - kul att se! Ha det gott så hoppas jag vi ses snart!!
Kram Stor-Stina

Thorins Trädgård sa...

Ville bara önska dig ett mycket gott trädgårdsår 2010!

Gott nytt år!

Kram

Marit