torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År!

Hej!

Nu smäller det för fullt runt husknuten. Vår lilla skotträdda malletik Vilde ligger inne i badrummet där hon känner sig som tryggast. Hon har dock inte kissat sedan strax efter lunch då hon inte vågar gå ut. Pluppan!

Här firar vi nyår i lugnets tecken, bara familjen. Ljuvligt! Det har ju som sagt varit en väldigt hektisk höst/vinter och därför känns det underbart att bara vara och få njuta av sin gulliga lilla familj. Som huvudrätt på vår nyårssupé hade vi tacos och till efterrätt, Stinas och min glass-special. Det var päron-, vanilj- och jordgubbsglass med blandströssel, toppat med ett Tom och Jerry-kex. Som kronan på verket satte vi ett tårtljus som vi tände i varje glass-skål. Vi släckte ner och Stina ropade i extas på pappa Jonas för att han skulle se denna "avancerade/effektfulla" efterrätt som vi ville bjuda på. Stolt som sjutton var hon såklart!

Mellan middag och efterrätt var vi ute och tände tomtebloss i plommonträdet.


Vi skickade även upp några ljuslyktor som så jättefint flög iväg.Det var bra förhållanden ute då det inte blåste så mycket så vi kunde följa dem jättelänge då de svävade låååångt och höööögt bort och iväg.

Vad har då hänt i trädgården under detta år som snart går mot sitt slut...? Det är alltid spännande att tänka tillbaka och se att det hänt en del trots allt även om det inte riktigt känns så:
- Alla fruktträd inklusive vår vackra rosenhagtorn har blivit tuktade av arborist
- En trädgårdsdröm har gått i uppfyllelse i form av en nyplanterad avenbokshäck
- En vacker vattentunna (halvt vinfat) fick jag av maken i födelsedagspresent
- Vi (läs Jonas) har satt upp fårstängsel runt tomten, vilket ger hundarna större frihet
- Rabatten på framsidan är äntligen omgjord. Ska bli så spännande att se vad resultatet kommer att bli till nästa säsong...?!
- Fack nr 2 i vår stora kompost är invigd
- Vi hade en inflyttad talgoxfamilj i vår nya fågelholk på fasaden, tyvärr med tragisk utgång då ungarna dog av okänd orsak
- Ett gäng julrosor och några smultronplantor har flyttat in
- Vårlökar planterades i höstas. Ännu en anledning att längta till våren.
- Avlutade detta år med godkänd kurs i trädgårdsterapi, SLU Alnarp

Kommande år, 2010 hoppas jag att det ska ske lite mer radikala förändringar genom att exempelvis få till en köksträdgård. Vi har ju ingen jättetomt men några pallkragar för odling av kryddor och lite grönsaker + några hallonbuskar vore fint. Vill även skärma av och skapa lite mer rumskänsla här och var. Jag har lite tid kvar och tänka hur jag vill ha det, det är de "stora penseldragen" som är svårast att få till tycker jag.

Med en megamage går jag in i 2010 och vi väntar med spänning på vår nye familjemedlem som är beräknad att anlända den 21/2 2010. Det är ett ganska spännande fenomen att gå runt som lite av en tickande bomb med sin gravida mage och inte veta när kroppen säger till att nu är det dags...! Jag hoppas att jag även denna gång kommer att få samma häftiga och positiva upplevelse som jag hade när Stina kom till världen. Jag är laddad!

Avslutningsvis vill jag återigen visa på en bild från den för mig allra största händelsen 2009. Det är från den 2 maj då Jonas och jag gifte oss i strålande solsken, utomhus med alla nära och kära närvarande. Underbart!Med denna bild vill jag önska er alla allt gott inför 2010!!

Stor varm nyårskram


//ANKAN

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå!
Vilken inspiration på årets sista dag. Ja, det var en mysig nyårsafton för er och, jag hör Stinas glada rop när ni hade tårtljus på glassen. Lite synd om Vilde som är så rädd.
Hoppas att nyårsdagen blir bra och kanske kommer Stina att prova sina skidor idag, då temperaturen bara är -5 grader. Vi har provat skidorna i Hågadalen från Kung Björns hög.
Ja, minnesbilden från bröllopet när ni kom promenerande med lilla Stina, den finns verkligen kvar som en fin minnesbild. Vilken dag med skir grönska och varmt härligt väder.
Vinterhälsningar från Rickistanten

Trollmor sa...

Hej och god fortsättning!
Stackars Vilde, de där raketerna är ett otyg. Tänk om alla kunde skicka upp vackra ljuslyktor istället, vilken fin syn!
Jag kan tänka mig att Stinas ögon lyste ikapp med glassfinalen :-)
Nu är det inte långt kvar tills den lilla/e kommer till er. Så spännande.
Ni är så fina på kortet.
Önskar er ett riktigt Härligt Nytt År!
Stor kram Trollmor

Anonym sa...

Vad fint, 2010 kommer att bli ett toppenår! Med lille knoddis som snart kommer och en grönskande trädgård!! Längtar tills på lördag!
Kram stina

Inger sa...

Grattis till Alnarpsexamen! Jag har kommit in på 15 p trädgårdsterapi nu men jag har inte beslutat mig om jag skall gå den än, vet inte om mina krafter räcker till. Magisterkursen får jag söka till hösten när den går.

Var det mycket jobb med den? Den var också på halvfart, distans? Hur kommer du att använda dig av kursen framöver?

Mycket frågor men det är så roligt med någon som har gått den eftersom jag är så sugen! :-)

Väldigt vacker bröllopsbild!
Varma hälsningar från Skåne och Inger!

Helena sa...

Vad spännande AK, bara en dryg månad kvar tills ni blir 4 i familjen! Önskar er all lycka!!
Kram från Helena med familj

Jessika sa...

Hej Ankan!
Var in och skulle lämna kommentar igår. Hade glömt bort mitt lösen. Stressad eller senil.

Häftigt med ljuslyktorna. Det måste vi prova hemma hos mamma och pappa. Inne stan vågar jag inte. Jag startar väl någon brand då.

Skönt för hundarna att springa lös på tomten nu när ni satt upp staket.

Snart kommer han. Men så spännande.

Jag säger som Anonym -minnesbilden från bröllopet sitter på näthinnan när ni går med Stina mot det stora trädet där vi stod. Den vackra sången och då syftar jag på min favorit låt med Björn Skifs. Så vackert, tårarna rann.

Vilket party. Du är en riktig partypingla. Jag förstår om Stina vill att du skall dansa.

Stor kram på dig. Snart är det vår och dina blommor kommer att komma fram och du och familjen kan sitta på altanen och njuta.

Kram

Fiddelie sa...

Va härligt ni verkar haft på nyår, och vad mycket du/ni hunnit. Verkar som många av projekten du ritade in på designkursen blir verklighet. Här har det inte hänt så mycket, men det kanske är som det var för dig, att jag måste uppleva ett år i trädgården innan jag kommit på vad jag vill att vi ska göra...
Skulle så gärna vilja träffa dig något innan bebisen kommer. Är du hemma nu eller? 2 veckor kvar nu ungefär va?
Jag har börjat praktisera på estetprogrammet på Fridegårdsgymnasiet! Det är skitkul. Funderar på att skola om mig som du vet. Kom på en gammal dröm om att bli bildlärare, samma morgon jag fick idén så löste jag det praktiska under dagen! Otroligt. Är såå inspirerande miljö. Lärarna är så mycket mer allmänbildade och intressanta att prata med än grabbarna på webbyrån...
Om du är i centrum så får du gärna slå en signal. Vi kan ju ta en fika i cafét utanför bibblan, det är mitt stammställe just nu... eller i centrum. Hoppas att du fortfarande mår bra!
Många kramar Sofia