söndag 20 december 2009

Lucia, snö och ljus!

Hej!

Nu har denna vecka snart gått mot sitt slut.
Veckan startade med fantastiskt luciafirande på avdelningen Solen där vår familjs egen lucia går. Nu så här en vecka senare passar jag på att låta vår lilla lucia sprida mer ljus över er alla. Ta da!


Fröknarna hade ordnat det så bra. Då det är en småbarnsavdelning är det ju inte så lätt att repetera in svåra lucia sånger så hela barnaskaran kom gående och sjöng "blinka lilla stjärna" som de kunde väl sedan tidigare. Därefter var det gemensam sångstund med föräldrar, barn och mor- och farföräldrar i en salig röra. Vi hade fått ut texten till några julsånger utskickade i god tid för att vi skulle hänga med. Men till sist, i och med att barnen självklart var med i låtvalet blev en underbar blandning av både midnatt råder, bä bä vita lamm, pippi bakar och hajarna...!

I tisdags var det jullunch med jobbet. Vi var ute och åt buffé i de vackra växthusen på Rosendals trädgård på Djurgården. Jag har tidigare bara varit där på sommaren men det var väl värt ett besök även vintertid. Det snöade för fullt vilket gav en extra härlig stämning när man kikade ut från växthuset där vi satt vid en sprakande brasa och vid tända ljus.

På tisdagskvällen bar det av mot Malmö och den sista träffen på trädgårdsterapikursen i Alnarp. Det var examination och vi hade vernissage kopplade till de projektarbeten skrivit utifrån den aktivitet vi jobbat med under hösten. Uppgiften var att skapa en aktivitet som kan användas i rehabiliteringsarbetet i trädgårdsterapin. Vi skapade en tovningsövning som var ett en kombination av en skapande aktivitet och medveten närvaro. Vår målgrupp var personer med utmattningssyndrom.Vi fick ett väldigt fint utlåtande både från våra opponenter (som också agerat försökspersoner för själva övningen vid tidigare tillfälle) och från våra lärare. Jättekul!
En period mitt i kursen var jag lite tveksam över om jag skulle ha möjlighet att fullfölja kursen då det kändes lite väl mycket med jobb, barn, gravid, djur, hus och hem + studier på det...! MEN JAG GREJADE DET vilket så här i efterhand gör att det känns extra, extra bra!!

Idag har det varit snölek på schemat, både med barn och hundar. Stina och jag började i morse och var och åkte pulka. Lite annorlunda som höggravid kan jag rapportera men glädjen tar överhand och då går det liksom av bara farten. Men det är lättare att ta sig ur en pulka när man inte har en stor mage i vägen...!
När vi kom hem började vi att skotta runt huset. Då dök grannen upp med sin lilla tjej som fyller 2 år i februari. Vi hade pulkarace i vår trädgård och gjorde en pulkabana mellan fruktträden. Mammorna drog tappert runt de små så gott vi kunde i djupsnön. Leken avslutades klassiskt med varm choklad och rödrosiga kinder.

Kvällspromenaden med hundarna tog jag. Vi gick ut på ett gnistrande, orört, snötäckt fält och pulsade oss fram. Klar, mörk himmel, stjärnklart!
Hundarna galnare än vanligt och de jagade varandra för fullt. De fick söka en pinne som jag släppte lite nu och då vilket visade sig vara en riktig utmaning i all snö. Nu ligger de som "små" ihoprullade rävar båda två med nosen i svansen och knorrar lite titt som tätt, trötta och nöjda. Det är som den ljuvaste musik för husses och mattes öron det...!

Ha en riktigt bra julvecka! Glöm alla eventuella måsten och njuuuut!


Stor julkram från

//ANKAN

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej kompis!

Vad mysigt det låter! Blir speciellt avundsjuk på din underbara hundpromenad i snön! Vilken osis att vi inte var hemma när du passerade i lördags. Hade ju varit perfekt om du hade hunnit med en lite nglöggfika när du ändå var i krokarna. Det var tyvärr en fullspäckade lördag: vi var på disputation på förmiddagen, handlade julklappar på eftermiddagen och på kvällen-natten-morgonkvisten var det partaj för Hanne som disputerade. Men kanske ses vi kväll...? Oj vad kul det skulle vara!

Stor kram!

Lotta

Anonym sa...

Hej!
Oj så fin liten lucia som vi hade turen att se i verkligheten på dagisavdelningen SOLEN, hundarna är ju också julfina. Vad ni har haft det härligt och det är en lycka att kunna njuta av snövädret. Det är roligt för barnen att få uppleva riktigt snöväder med mycket snö och lite lagom kyla.
Gratulerar till att du nu är färdig med kursen i Alnarp och grattis till ett bra omdöme på er uppgift. Ja, det är härligt att Du kunde slutföra kursen samtidigt med allt annat. Skönt också att Du hann hem innan det värsta snöovädret drabbade Skåne. Såg på TV igår om alla olyckor och förseningar.
Ha´det bra och njut av dagen, just nu solsken på bländande vit snö i Uppsala.
Rickistanten

Jord under naglarna sa...

Så söt liten lucia! I år är första gången på många år som vi inte varit på "småttis"-lucia. Saknar det, men här på skolan brukar de ha en julföreställning istället.

En riktigt God Jul önskar jag dig!

Monica sa...

Öndskar dig en riktigt mysig Jul :)
Kram Monica