fredag 19 februari 2010

En annorlunda naturupplevelse!

Hej!

En underbar vinterdag har precis passerat. MASSOR av snö efter att det bara vräkte ner igår men idag var det vindstilla, klarblå himmel och strålande solsken. Härligt! Det ligger så mycket snö på fönsterbläcken ute så man får känslan av att vistas i en fjällstuga när man sitter här inne och kikar ut. Det är bara några mils skidåkning i kroppen och knaster från en öppen spis som saknas.

Lill-Stina var ute och åkte lite skidor idag och så gjorde vi en snöborg i en av snövallarna utanför huset. Jag undrar just om det var en 25 år eller kanske mer sedan sist det fanns samma förutsättningar för snöborgsbygge som det var idag...?! Överst var snön ganska lätt och fluffig men längre ner ihoppackad. Jag fick lite "flash back" från barndomen hur det var man egentligen byggde på bästa sätt. Det resulterade i att de hårda snöklot som blev av den uppgrävda mer packade snön staplades på varandra och gjorde vår mur högre och högre. Ni kan gissa om jag är nöjd med att vara av med min tjocka mage och äntligen få ta del av denna underbara vinter på riktigt...?!


Jag måste berätta om härom dagen då Jonas (maken) kom in efter hundpromenaden med andan i halsen och sa: - Nu har jag varit med om en minst sagt annorlunda naturupplevelse! Jag började gissa på ett nära möte med vildsvin, rävar, korpar m.m. Men nej, så här var det:

Husse, Tiger och Vilde (schäfer och malinois) var ute och gick deras vanliga runda längs en bäck här intill. Bäcken ligger nedsänkt med branta kanter upp på sidorna. Hundarna var busiga i snön och husse kastade en leksak över på andra sidan bäcken lite titt som tätt så att de fick busa av sig. Vid ett av kasten så stannade schäfern plötsligt någon meter ifrån den plats där Jonas visste att leksaken landat. Hon stod och kikade ner i den djupa snön och hennes stora flagga till svans vajade ivrigt. Plötsligt stack det upp ett rådjurshuvud mellan Tigers tassar, inte undra på att hon var överlycklig...!! Tiger hade alltså i ivern att få tag på leksaken råkat landa precis på ett rådjur som låg och tryckte i snön. Jag undrar just vem som blev mest paff i det ögonblicket, rådjuret, Tiger eller husse som bevittnade det hela...?! Rådjuret fick plötsligt "ganska" bråttom och drog fortare än kvickt. Tiger hängde på några meter men snäll som hon är stannade hon och såg efter sin nyfunna "vän" som försvann bort över fältet.


Tiger (Foto: Jonas Hägglund www.jhphotography.se)


Rådjur (Foto: Jonas Hägglund www.jhphotography.se
)


Kram från

//ANKAN

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Ja, det är mycket man får uppleva när man är ute i naturen, häftigt att precis landa på ett rådjur. Snäll hund och så fint foto på Tiger, och även på rådjuret.
Lyssnar just nu på väderleksrapporten och nu skall det snöa upp till 4 dm snö i helgen.....nu kan det snart vara nog med snöandet.
Rickistanten