måndag 8 februari 2010

Hälsning från en tjockis!

Hej!

Nu var det verkligen länge sedan det bloggades senast. Tiden och orken har inte funnits i det sista.

I fredags arbetade jag min sista dag inför en lång föräldraledighet vilket kändes väldigt bra. Bra att jag orkade/klarade att jobba så länge som jag planerat för och att nu efter en intensiv höst/vinter få lämna allt "görande", få möjlighet att vila och fokusera på att vi ska få ytterligare en raring in i familjen.
Idag efter att jag lämnat dottern på dagis lade jag mig i horisontalläge i soffan och tittade på morgon TV och åt choklad. Gissa om det var mysigt...?! Jag kom på att det var nog ca 2 1/2 år sedan de skedde senast faktiskt. Jag hoppas att bebisen trivs och stannar ett tag till där inne i magen så att jag får möjlighet att uppleva fler förmiddagar som dagens. Mmmmmm!

Numera ligger bebisen rätt med huvudet nedåt och det hade den gjort länge tidigare också. Men när jag var i vecka 35+3 och var på besök på MVC låg den plötsligt i säte. Buse! Barnmorskan ville boka in tid för vändning på sjukhuset direkt men jag tackade vänligen nej och ville ha några dagar på mig för nu var det dags för intensiv "barnvändaryoga". Jag bad att få en tid till MVC efter helgen för att hon skulle kolla huvudläget igen. Skulle inte bebisen ligga rätt då så var det inte annat att göra än att gå med på ett vändningsförsök. Så här stod jag varje kväll ett antal gånger sedan det besöket.


Ofta hade jag också en liten pigg Stina som tyckte det var vansinnigt kul med en mamma som stod mot väggen. Hon sympatiyogade bredvid på samma vis men just denna kväll fick jag sällskap av en trött malinos istället...!

När jag kom på återbesöket några dagar senare var bebben vänd och nästan fixerad! Jag kände mig lite som en "trollpacka"...! ;-) Barnmorskan frågade mig lite försiktigt om jag kunde tänka mig att visa hur jag gjorde. Hon kom med några trasor som om la på golvet för att jag skulle kunna åla omkring där i min väg upp på väggen. Det känns väldigt skönt att få slippa vändningsförsök på sjukhus. Det känns bättre att låta naturen ha sin gång och inte behöva bråka med bebisen där inne i sin trygga vrå. Även Stina blev vänd genom intensiva yogakvällar då hon var en sen vändare.

Jag måste erkänna att det är aningens frustrerande att inte fullt ut ha möjlighet att utnyttja allt härligt som vintern har att bjuda på just nu. Jag undrar just om man någonsin igen kommer att få uppleva en så ihållande vinter som denna med mycket snö? Skidspåren ligger nypreppade och fina och det finns mycket snö att pulsa i men kroppen så här i slutskedet av graviditeten vill hellre vila än att vara med på allt som jag önskar att göra av vinteraktiviteter. Stina och jag hade i allfall en toppenmysig vinterutflykt i helgen. Vi tog en promenad bort till en lekpark en bit bort. Stinas ryggsäck var packad med fika och efter massor av bus och lek så smakade det fantastiskt bra med något i magen. Vinterfika i SOLSKEN!Det var inte helt lätt att hålla damen vaken i pulkan på väg hem men jag lyckades och sedan fick hon krypa till kojs hemma med sina rödblommiga kinder och sova middag. Rödblommiga kinder hos pigga och glada barn måste vara bland det bästa som finns?Ljuset anländer nu mer och mer för var dag och det är härligt. Jag är så glad för att alla de sticklingar som jag tog på kursen i Alnarp fortfarande lever. Det var ju inte rätt tid på säsongen att i mitten av oktober ta en massa sticklingar men det gick. Från Alnarp har jag nu ett antal olika spännande sorter av pelargonior som snart skall planteras om och pysslas med. Den jag är mest glad för att jag har klarat över vintern är en vinbärssalvia vars moderplanta var så vacker med rosa fina blommor. Även chokladmyntan är kul att den överlevt så får vi se om jag kan få till lika gott örtte som de bjöd på på kursen där denna mynta var en av ingredienserna...?

Även om jag ännu inte hunnit greppa pennan och börjat skissa så har jag en hel del planer inför säsongen. Det ska bli en hel del luktärter och rosenbönor. Jag tänkte driva upp någon trevlig tomatsort och hoppas att kunna få lite härliga tomater även om min dröm om växthus ännu inte gått i uppfyllelse. Jag blev även inspirerad av den senaste trädgårdstidningen som jag läste där det stod om hur man kunde fröså olika typer av julrosor. Det låter som något spännande att prova tycker jag. Även mina planer om ett mindre trädgårdsland + hallonbuskar finns men man får väl se vad det blir tid till när tiden som tvåbarnsmor snart stundar...?! Första kompostskörden sker också till våren och det ska bli ljuvligt att få "mulla till" trädgården med egenproducerad jord vilket kommer ge allt levande extra växtkraft och genom detta följa kretsloppet nära på hemmaplan.

Jag tror detta kommer bli en väldigt bra vår!


Ha det gott och på återseende! Då som en- eller tvåbarnsmor....?


Stor kram


//Tjock-ANKAN

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tips på trevliga tomatsorter på sidan om odling i växthus :-)

Annika Christensen sa...

Härlig mage måste jag säga.
Hörs förmodligen när du är tvåbarns mor skulle jag tro.
Ser när ut...
Annika

Anonym sa...

Härligt! Lite bönor måste jag också ha i sommar! Vill att snön ska bort nu! Här ska odlas ;-)
Ta hand om maggen så då får kolla morgonTV i flera veckor! Ska bli så spännande att se vad det är för en filur där inne!
Kram, kram!
Storstina

Åsa sa...

Vad härligt med lite egen tid äntligen! Fler mornar i soffan med choklad är du SÅÅ värd!!

Stora kramar! //Åsa

Anonym sa...

Hallå!
Här kommer några rader från Rickistanten. Ja, man har ju varit in på bloggen ett antal gånger .....och bara önskat att det skulle komma något nytt. Tack för fin beskrivning av babyvändning och dina drömmar för våren och trädgården. Det låter så härligt med er fina utflykt med matsäck och busiga lekar. Som alltid en glad Stina, som gillar att äta.
Vi se´s snart!
Stor kram till hela familjen från Rickistanten

Med fingrarna i (j)orden sa...

Vilket underbart vändartrick! Bilden på dig med magen mot väggen är helt fantastiskt fin. Hoppas allt går bra och att du lagom snart är mamma till två! Och då har ni hela våren och sommaren framför er att njuta av.
Eva

Trollmor sa...

Hej din trollpacka! :-)
Vilken fin mage du har. Hoppas att du har fått fler härliga ligga-i-soffan-stunder och bara vara.
Bilderna från er utflykt är riktiga gladbilder. Tänk snart så är Stina storasyster, vad spännande.
Många kramar Trollmor

ANKAN sa...

Hej på er!!

Vill meddela att nu är han här! Han längtade för mycket efter sin stora, pigga och glada storasyster Stina så i lördags den 13/2 kl. 00:29 visade han upp sig, 8 dagar före beräknat förlossningsdatum. 4500 gr och 53 cm.

Vi njuter nu av vår nye lille vän, av Stinas syskonglädje och av att allt gått bra.

Inlägg kommer så fort jag känner att tiden finns. Ha det gott så länge!

Kram från en stolt mor