fredag 15 oktober 2010

Årets första snöflingor

Hej!

Idag singlade årets första snöflingor ner från himlen här. De var inte många men det var ändå snö. Nu är vintern inte långt borta.Det gör mig egentligen ingenting att snön kommer för då förstår jag att det snart är dags för vintern och den har ju verkligen sin charm den också. Problemet är att jag har lite för mycket jag vill hinna med i trädgården innan den får bäddas in i ett fluffigt snötäcke. Här har vi nämligen drabbats av världens segaste förkylning med eländig hosta, ihållande hosta. Kroppen har ingen energi och den som finns går åt att driva vår lilla gulliga "cirkus" med två barn, två katter och två hundar. Det har med andra ord inte funnits mycket till övers för utearbete.

Jag och en god vän byter växter med varandra och igår kom hon över med en jättefin julros, en fin planta kärleksört och vit höstflox. Men innan jag kan gräva ner dessa måste jag ta bort en hel del utblommade ringblommor, djupgräva ytterligare ett område och tömma komposten för att jordförbättra denna "leråker" till rabatt. Hmm, tror ni att jag hinner...?!

Idag har vi i alafall grävt upp lite växter här som får flytta hem till goda vännens trädgård. Det blev ett hel del så hon fick gå hem och hämta skottkärran till sist. Det var isop, oregano, praktbetonika, rudbeckia, stjärnflocka, höstaster, alunrot, revsuga, ulleternell och lammöra. Jag tycker det är så kul att kunna dela med sig av växter då det är kul att sedan se dem växa och frodas på en annan plats, i en annan miljö.

Håll tummarna för snabbt tillfrisknande och lite plusgrader i några dagar till så att jag i allafall hinner en del av det jag tänkt...!

Kram och godnatt!

//ANKAN

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja vi har inte tid med snö ännu! Kul att dela lite växter- det är ju strålande att fixa gratisblommor till sig själv och andra! Krya på er! Här är Henrik däckad och det går scharlakansfeber på dagis.... Själv mår jag iof rätt bra men det blir inte att ses den här helgen heller :-(
kram på er från Stor -stina

Annika Christensen sa...

Håller tummarna ... båda två så att ni kryar på er och att växterna blir fina till nästa år.
Snö oj oj inte ännu jag har mycket kvar som jag vill göra.
Ha en skön helg
annika

Anonym sa...

Hej!
Det var roligt att läsa lite nytt. Nej, det är inte lätt att hinna allt som huvudet vill när man är småbarnsförälder. Vi hoppas att ni snart är friska och att växterna kommer att klara vintern och då blir det att sätta fart igen till våren. Härligt med lite snö och snart kommer det mera så att barnen kan leka lite mera och då blir det inte så smutsigt heller.