fredag 24 september 2010

Skön matematik

Hej!

Jag har länge tänkt att sätta ett gäng med spetsmössor under mina rhodedendron som marktäckare men det är hela tiden andra inköp som kommit före. När jag för två veckor sedan var på en handelsträdgård för att köpa en fin korg till min kryssboll hade jag tur. De hade även "tag fyra betala för tre" på vissa perenner och då även spetsmössor (Tiarella cordifolia "Spring Symphony"). Jag köpte glatt fyra stycken, kom ut och kliade mig i huvudet och undrade varför jag inte köpt fler...?! Men eftersom det inte var den första butiken jag besökt den dagen så var energin inte på topp och jag hade inte orken att gå in i butiken igen.
Men väl hemma, med med fina vassa trädgårdsspaden och lite pillriga fingrar så gick det bra. Hokus, pokus, filijokus! Vips så fanns det 23 stycken fina plantor. :-)I och med att jag beskurit mina rhodedendron så hårt såg det aningens tomt ut i rabatten men nu är det så fint, så fint och ännu bättre kommer det bli när buskarna börjar skjuta till våren.

Jag har nu en riktigt skön kväll. Tyst i huset, barnen sover, en påse Djungelvrål, horisontalläge i soffan, filt och Idol på TV. Mmmm!

Trevlig helg!!

Kram kram ANKAN

3 kommentarer:

Anonym sa...

cKul att läsa inspirerande trädgårdsprojekt och besök!Längtar redan till nästa år för att då förhoppningsvis ha mera trädgårds tid än i år!
Alfred är allt en gullunge!
Själv är det kokosbollar i soffen som gäler..
Kram

Anonym sa...

Från Storstina var det ju.... glömde....

Annika Christensen sa...

Det är en vacker växt och jag skulle vilja ha en hel kant av dem.
Soffan får det bli en annan gång för min del.
Kul när du tittar in hos mig.
Ha de gott
Annika