måndag 25 oktober 2010

Jag hann inte...!

Hej!

Tyvärr blev inte tillfrisknandet så snabbt som önskat och tyvärr fortsatte det inte att vara plusgrader så många dagar till men det blev bra ändå, bara lite annorlunda än jag tänkt. Tack ändå för hållna tummar!

Bästa mormor och morfar ställde upp som barn- & djurvakter tisdag till onsdag i förra veckan så att jag och maken kunde komma iväg på en herrgårdsövernattning som vi bokat. Vi var på Plevnagården i Malmköping och det var väldigt lyckat. Två trötta småbarnsföräldrar som fick komma bort, SOVA, läsa bok ostört, äta middag ifred och prata lite vuxenprat. Att vi startade upp vår vistelse med en var sin en timmes helkroppsmassage gjorde ju inte det hela värre. Ljuvligt! Man njuter av varje sekund. Men vi skulle inte vara inte vara borta många minuter innan vi börjar undra var Stina och Alfred hade för sig där hemma...?! Det var ingen oro då mormor och morfar har fullt förtroende som barnvakter, utan det var bara det att vi ju saknar dem direkt när de inte är med. Det är en tjusning i det att få längta också.Under resan hem från Malmköping så snöade det stundvis, blötsnö. Rabatten hemma var fortfarande inte färdiggrävd och växterna var inte nere i jorden ännu. Maken kom på den smarta idén att utnyttja pallkragarna som nu till hösten står tomma. Så blev det. Jag insåg mina begränsningar att hinna bli färdig med grävande, jordförbättring samt hinna plantera innan vintern. Jag tog istället ett aktivt beslut att "mellanförvara" växterna i pallkragarna och se till att få grävprojektet färdigt innan det blir riktig vinter.Så istället för att göra detta till ett tråkigt stressprojekt kan jag nu i vinter sitta och planera hur jag vill ha det, längta till våren och istället färdigställa då. Mmmm, plötsligt blev det kul igen!

På fredagen kom snön. Vi var ute och kastade snöboll och åkte både pulka och snowracer till Stinas (och mammans) stora lycka.

I lördagss var det krattning och täckning som gällde och det ser så inbäddat, lugnt och skönt ut i trädgården nu.Sov gott min nyinflyttade julros!

Ha en bra kväll!

Kram ANKAN

4 kommentarer:

Anonym sa...

Å va fint kort på lillprins och storprinsessan! Va skönt att julrosen nu fått nytt hem = )

Anonym sa...

Nu längtar vi till våren medan vi tänder ljus och dricker te och planerar planteringar !
Kram stor-stina

Anonym sa...

Hej!
Tack för fina kort på de gulliga barnen. Det låter klokt att sätta växterna i pallkragen och planera våren i lugn och ro. Ja, att får komma bort och sova, och vara "vuxen" är inte helt fel.Alla småbarnsföräldrar skulle ha möjlighet till det, någon gång i bland. Härligt med löv över växterna och då får naturen göra sitt för att värma och skydda växterna.
Rickistanten

Jessika sa...

Härliga kort på barnen!
Så härligt med egen tid och mysa och bli ompysslade.

Tänk vad bra idé att sätta plantorna i pallkragarna. Det är ju inget som brådskar nu.

Hoppas ni har haft bra dagar i Järvsö.

Hälsningar från oss alla till er alla.