tisdag 9 november 2010

En aktiv förmiddag

Hej!

Vilken toppenstart på dagen jag har haft. Började med 45 min power walk med vagn och hundar. Med ett sovande litet barn i vagnen och ett större barn på dagis fanns det tid för bara mig. Då det varnats för snö och storm tänkte jag se till att få tömt komposten då rabattgrävningen avslutades härom dagen.Jag vet ju att det är fel tid att tömma nu men båda facken är knökfulla så ska det komposteras vidare i detta hushåll så finns det ingen annan utväg. Fyra skottkärror senare stod jag där snopen och tittade ner i ett helt TOMT fack i komposten. Va, blev det inte mer än så...? Det var trädgårds- och hushållsavfall samlat under ett helt år och så blev det bara fyra skottkärror. Fluffig och härlig jord som man önskade att det hade funnits obegränsade mängder av. Men i nästa sekund blir jag återigen så impad av mikroorganismernas effektiva jobb. Tack ska ni ha!

Det blev tid för mer trädgårdspyssel innan snön kom och då från sidan på grund av blåsten. Jag fick hängt ut fettsvål till fåglarna i ett litet hönsnätpaket. Känns tryggt att ha fyllt på med fågelmaten då jag blev strängt tillsagd av treåriga dottern härom dagen: - "Mamma, du måste fylla på mat till fåglarna innan alla fåglar har försvunnit till Afrika!" Japp, nu är det gjort. Jag hängde ut en lykta i trädet på framsidan som jag inhandlade igår vid ett mysigt besök på Fullerö handel. Ska bli mysigt att tända den ikväll. Äppelträdet och plommonträdet blev också krattat från gammal skruttig frukt. Hoppas att detta kan bidra till att inte lika mycket frukt blir dålig till kommande säsong.

Väl inne blev det kaffe, ostsmörgåsar och mörk choklad. Mmm! Värre kan man ha det!

Ha en bra dag!

Kram ANKAN

3 kommentarer:

Hafen75 sa...

Tror att jag såg dig när du var ute och gick i morse! Jag var på väg till jobbet och hade precis lämnat av lilleman. Bra fart hade du i alla fall, morsan! ;-)

Och vad duktig du är! Jag har inte fått ordning på höststädningen i trädgården än, men ska försöka klämma in lite i helgen. Men vi får se hur det går...

Anonym sa...

Hallå!
Det vill jag kalla timeing. Att gräva ur komposten och sedan kom snön och stormen. Du gör verkligen av med massor av kalorier i den takt som Du far fram. Du gör det mysigt för dig och din familj. Jag tycker det var gulligt att Du tackar microorgansimerna för deras arbete.
Jag njuter av att få vara inne idag. Snön blåser fast på fönstren och jag ser folk som kämpar för att ta sig fram med cykel och halkigt är det för bilarna. Skönt att man inte var tvungen att åka till något i detta väder. Jag hade också timeing idag då jag tog en stavgångspromenad i stark vind, men kom in precis när det började snöa.
Jag glädjer mig åt att Stina får leka i snön i morgon. Härligt med ny overall och fina vinterstövlar.
Rickistanten

Åsa sa...

Vilken fantastisk dag!!! Blir SÅ inspirerad och glad av att läsa det du skriver! Någon dag i framtiden när vi båda är ganska pigga och har haft fler härliga egentids-tillfällen så hoppas jag att vi kan ses! Det vore så roligt!!

Krama familjen och dig själv!!