fredag 27 maj 2011

Finbesök i holkarna!

Hej!

Nu är det äntligen helg vilket känns jättehärligt då det varit roliga men väldigt intensiva dagar på jobbet i det sista. Efter jobbet idag åkte jag till Ulriksdals slottsträdgård och köpte på mig en hel del växter till vår nya stora rabatt. Jag har nu på kvällen varit ute och planerat, ställt ut växter, flyttat om växter och ändrat om igen. Tyvärr kom en rejäl regnskur som gjorde att jag sökte mig in så jag får fortsätta imorgon. Bilder kommer inom kort för den intresserade.

Det är en fröjd att vara ute i trädgården nu på kvällen. Det är härliga dofter och tyst förutom vår/sommarkvällens ljud, som upprepade kocko, kocko i fjärran där göken håller konsert. Från vår fågelholk kommer det också väldigt mycket ljud och tjatter varje gång det är dags för matning. Även i år har vi pilfinksgäster vilket är så mysigt!


När jag skulle fotografera vid matningen så blev han lite blyg och mellanlandade därför i päronträdet.


Men efter ett tag blev jag accepterad och han vågade sig fram till sina små.Även i insektsholken blir det fler och fler besökare. Tre av de större hålen är täckta med lera och tre av de mindre hålen är täckta av mer "papperslikt material" (à la getingbomaterial). Spännande! Är det någon kunnig som kan hinta om vad vi har för besökare? Solitärbin?

Hoppas att våra holkvänner kommer att trivas och stanna hos oss under sommaren!

Ha det gott och trevlig helg!

Kram ANKAN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå, hallå i fågelholken!
Kände på mig att det var lite nytt på bloggen-. Härligt med växter som man kan flytta lite hit och dit innan man bestämmer sig för att plantera dem.
Roligt att ni har små gäster i fågelholken.
Rickistanten

Anonym sa...

Hej Härligt med trädgårdsfix!! Kommer snart och kollar in! Har idag planterat min nya summer snow (klematis) på kullen vid dammen ihop med några fina nävor, hostor och lite annat. Det behövs mer men det är en början!
Kram stor-stina