torsdag 1 mars 2012

Vårmys i bilder

Hej!

Nu är det en vecka sedan jag och bästa mamma Lena och lilla Kerstin var på Ulriksdal och njöt av blommor, blader, prylar och den fantastiska vegetariska buffén.

Det var strålande solsken på vår dag och vi bjöds på fågelkvitter i varenda buske. När vi gick in i entrén och möttes av det här...


PersikoblomJulrosorRanunkler

...förstärktes känslan ytterligare, ATT NU ÄR VÅREN VERKLIGEN HÄR!De här söta vaserna för hyacinter fastnade vi för. Av bilden är det svårt att uppfatta storleken men de är gjorda för mindre lök som exempelvis pärlhyacint.Pärlhyacint i minihyacintvas.

På min "villhalista" lägger jag jag till de här:


Myrten i finkruka. Jag har en stor, rosalila sådan kruka som jag och maken fick av mina kollegor i samband med att vi gifte oss och den tycker jag så mycket om. Men skulle kunna tänka mig en vit också och den här var något mindre och väldigt fin.


Den här vasen har jag visat på bloggen tidigare under "vill-ha-rubrik". Att de nu skyltade den med stjärnflocka som är en av mina favoritblommor gjorde inte vill-ha-begäret mindre. :-)


Så till tulpanavdelningen med sortutställning och självplock.


Kul med utställning där tulpanerna namnges.Självplock. Jag passade på att klämma lite försiktigt på dem för att få njuta av tulpaners obeskrivligt härliga knirrknarrande ljud.Bästa mamma Lena i ett tulpanhav.


Så var det dags för lunch och den vegetariska buffén.


Tyvärr presenteras ju inte dofterna via bloggen och även de för ögat härliga upplevelserna av buffén gör sig inte rättvisa här.Gott!St Paula fanns det i mängder i växthusen för försäljning. Pelargonerna var fortfarande på tillväxt då det fortfarande är tidigt på säsongen men snart kan vi åka dit igen för pelargonshoppning.Lilla Kerstin skötte sig utmärkt och det var många som kom och småpratade med lilltjejen som låg med sina små sprattlande ben i vagnen.

Idag är det mulet här och några plusgrader här hemma. Igår beskar jag päronträdet och äppelträdet. Det börjar smälta bort mer och mer is och snö i trädgården och det är kul att se växterna titta fram. Snart dags att rensa ogräs, gräva och jordförbättra. Det kliar i fingrarna!

Ha en bra dag!

Kram ANKAN

2 kommentarer:

Jessika sa...

Visst är det härligt nu! Till och med jag som inte har gröna fingrar som du är på hugget och köper lite blommor ( till lägenheten). Ett pytte litet växthus för att få tomatfröna att gro har inköpts på Zetas trädgård.

Härliga foton du har tagit! Mycket inspirerande.

Kram till dig och familjen!

Annika Christensen sa...

Vilken underbar dag!
Älskar att äta där.
Söta lill fröken var kul att se.
Ha det gott
Annika