tisdag 9 juni 2009

Ett besök på handelsträdgården!

Hej!

Nu har jag nyligen kommit in efter att ha fixat och donat med allt härligt jag köpt på trägårdshandeln idag. Där kan man gå och göra av med alldeles för mycket pengar...! Men för mig är det som att gå och plocka på mig små lyckopaket när ställer ner den ena växten efter den andra i vagnen. Blev t.o.m. tillsagd av maken att djupandas en gång i all min iver. Ja, är man trädgårdsnörd så är man.

Det inhandlades: en jättefin zinkblomlåda, två rosa petunior, två vita hänglobelia, en stäppsalvia, en rosa tobaksplanta, en silvernjurvinda, en rönnbärsmalfälla, 2 säckar Hasselfort U-jord och en uppstammad lavendel. Nu är allt planterat och klart och det väldigt fint ut och ännu finare kommer det bli om någon vecka och två när det växt till sig lite.

Idag har familjen även varit på dagisavdelningen Solens årliga picknick som var en riktig hit då vädrets makter var med oss och höll inne med regnet. Vårt korvmonstar intog sin vanliga ranson på 4 korvar. Vart tar allt vägen i en så liten kropp kan man undra!

Nu väntar lite pyssel här inne och därefter är det sängdags!

Kram och godnatt!

//ANKAN

8 kommentarer:

Mia sa...

Min man tycker nog också jag blir lite för ivrig när jag är på hagesenter, men visst är det härligt att få något nytt. Och så många växter som bara står och ber om att få bli med hem...

Trollmor sa...

Skrattade gott när jag läste om din makes tllsägning :-)
Känner så väl igen mig, blir nästan hoppsig av iver och lycka.
Så fint det måste bli i er trädgård. Det är ju så kul att se när allt växer till och blommar.
Härligt inlägg nedan om Mulle, kan tro att ditt lilla korvmonster hade det gott då.
Kram kram!

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Små kroppar gör av med mycket i sitt hoppande och springande och dansande. =)
Små lyckopaket är ju en underbar beskrivning!

Anonym sa...

Åh vad fint ni har det nu! Lillakorvmonster!! Men det är inte så konstigt att det går i så mycket mat när man är liten och har en massa spring i benen!!!
Kram Stor-stina

Anonym sa...

Det är tur att du har maken med dig som talar om att du skall andas.....kul att du är så nöjd med dina/era inköp. Ser fram emot att komma och kolla om det växer, hur är det med häcken?
Hälsa till korvätartjejen. Vi laddar med mera korv i midsommar.

Jessika sa...

Jag kan höra Jonas ...

Så spännande, vill verkligen få se foton hur det ser ut sedan.

Vilken korv Fia. Jag hörde att hon hade något annat ord för korv. Frida är i kiss och bajs åldern så hon tyckte det var jätte kul.

Sov så gott!

Anonym sa...

Ser sååå fram emot när du ska fixa i ordning min trädgård. ;-)

Idag får vi 25 pallar med sten till uppfarten, och det är bara första omgången. Mycket sten blir det...

Ser fram emot helgen. Då ska Stina få korv i mängder. :-) Är det någon särskild sort som är extra populär?

Stor kram,
Tessan

Monica sa...

Haha! Såndär blir jag med när jag ska köpa växter. Alldeles vimsig av allt jag känner att jag behöver gräva ner hemma i trädgården!!

Så sorgligt med er lilla fågelfamilj!! Jag vet att fåglarna föredrar holkar i norrläge just pga värmen, men jag har ingen aning om ifall de kan justera födan ifall de känner att det är i varmaste laget.

Hoppas ni får in en ny familj nästa vår!

Ha en riktigt trevlig helg!

/Monica