måndag 31 augusti 2009

I väntans tider...!

Hej!

Nu var det väldigt länge sedan sist och jag har riktigt längtat efter att få skriva efter ett lite längre sommaruppehåll. Tyvärr har vi lite problem med datorn just nu så jag bjuder inte på några bilder utan det får bli en annan gång.


Här går vi i väntans tider och det på flera sätt i stort och smått....!

1. Det som självklart slår allra, allra högst är att lill-Stina, förutsatt att allt går som det ska, kommer att bli stora syster i slutet av februari 2010. Jag är en dryg tredjedel in i graviditeten och då vi vet hur fort dessa höstmånader brukar swischa förbi så sitter jag snart med ett rart litet bylte i knät. :-) Vilken liten skatt vi har att vänta här hos oss!

2. Jag går förväntansfullt och väntar på att min beställning av perenner från Ulriksdals slottsträdgård skall komma. Det är fortfarande mitt rabattprojekt på framsidan som det jobbas på med. Beställningen slutade till sist i 10 st stjärnflocka (Astrantia major "Rosa palett"), 3 st Jättetåtel (Miscantus arundinacea "Transparent") och 15 st murreva (Cymbalaria muralis "Rosea"). Den sistnämnda blev jag tipsad om som en bra och tålig täckare av mur. Passar mig perfekt så får vi hoppas att den trivs. Är det någon som har erfarenhet av denna lilla söta växt?
Salvia har jag sedan tidigare som också ska med i planteringen. Rudbeckior (Echinacea purpurea "Magnus") står i mängder och väntar på att göra denna mix av plantor sällskap. Jag har drivit upp denna hop av "Magnusar" från frö.
I senaste nummret av Allers trädgård läste jag detta i deras Rudbeckiaspecial: Lycklig är den som anlägger en rudbeckiarabatt- då blir det färgprakt, lång blomning och dessutom trendigt! Jag blev lite full i skratt då jag normalt sett inte tycker att just "trendig" är det ord som utmärker mig mest...men jag får väl kanske tänka om nu...! Lycka däremot, det visste jag redan att rabatten kommer att ge mig. ;-)

3. Nästa vecka startar kursen i trädgårdsterapi på SLU i Alnarp!! Kursen går på halvfart på distans och det ingår 4 obligatoriska träffar i Alnarp på 3 dagar vardera. Det blir en dyr kurs för mig på så sätt då jag har långt att åka men jag känner att det är värt det. Jag får också chansen att hälsa på en god vän som flyttat till Malmö vilket blir ett extra plus i kanten då det inte blir så ofta annars.
Har nu beställt lite kurslitteratur också även om det visade sig att jag hade en hel del av böckerna. Det är ju så underbart när man läser för rent nöjes och ens stora intresses skull. Alla de böckerna ser jag fram emot att läsa och insupa allt spännande. Då naturen, vild eller mer ordnad som i trägårdar ger mig så mycket i vardagen så ska det bli spännande att få veta mer om hur de arbetar med rehabiliteringen i Alnarp.

Nej, nu ska jag ut en liten sväng med hundarna och sedan är det läggdags. Snuvigt och förkylt är det här så det är läge att kurera sig lite extra.

Ha det gott!


Kram kram

//ANKAN

8 kommentarer:

catthie sa...

Hej du sitter precis inte still i väntans tider - men den som väntar på något gott..:D Kursen blir nog givande. och din rabatt kommer att bli toppen fin..ha det gott/Catthie

Anonym sa...

Härligt med allt spännande och kul som väntar!!! Kram, kram!
/Stina

Anonym sa...

Halllå!
Oj så kul att det kom något nytt på bloggen, jag har ökat på besöksstatistiken då jag gjort besök på bloggen många gånger under sommaren i väntan på mera trevlig läsning. Oj, nu kom det mera att läsa, glädjer mig åt både kommande "lilla knyte" och så din längtan att göra rabatten färdig. Lycka till på kursen i Alnarp.
Rickistanten

Njut i din trädgård sa...

Hej Ankan!

Så du går och väntar på en skatt - grattis!

Murreva är ett klokt val, växer kraftigt, blommar fint, bra om man vill gömma undan en ful mur eller så.

Jättetåteln är häftig, placeringen är viktig - man väntar på den ganska länge, men äntligen på sensommaren så har den sin STORhetstid - jag brukar tipsa om att sätta belysning mot jättetåteln, det blir otroligt effektfullt. Lycka till!!!

Annika Christensen sa...

Du har så rätt rätt så rätt..trendigt spelar ingen roll jag byter nog ut det mot lycka som du. Rubeckor kan jag inte ha för sniglarna äter upp dem direkt.
Fast i år har jag två som kom.
Då har jag planterar 14 st för jag vill liksom ha rubeckior men nu har jag gett upp.
När jag köpter en så säger jag att jag köpter snigelmat.
Kul med kursen lycka till.
Ha det gott
Annika

Jord under naglarna sa...

Ett stort Grattis!!

Spännande med alla nya plantor du väntar på. Trendig verkar så svårt i trädgårdssammanhang. Det tar ju ofta några år innan växterna har vuxit till sig och om det då har blivit otrendigt?

Ha det gott!

Anonym sa...

Hallå!
Visst är kursen i trädgårdsterapi underbar? Var ute och plockade frön igår kväll:-) /Karro

Anonym sa...

Jag vill ha rapport från Trädgårdsterapikursen!!

Kram Stor-stina