söndag 25 oktober 2009

Vaccinerad!

Hej!

Nu är helgen snart slut. Jag känner mig dock nöjd efter en mysig händelserik helg med besök av både goda vänner och av Stinas mormor och morfar.

Just nu ligger doften av nybakat formbröd sig tung här i huset. Mmmm! Lill-bagerskan ligger och sover och stor-bagerskan laddar inför en ny jobbvecka i lugn och ro. Vi har haft en toppenkväll Stina och jag och det har varit mycket skratt, bus, kittlande och många kramar och pussar. Det finns inget bättre än galet, livfullt barnskratt!

Det var fint att mormor och morfar kunde ställa upp som barnvakter en stund då jag skulle ner och vaccinera mig mot "nya influensan". De startade upp för riskgrupperna här i dag och då jag är gravid (v.24) tillhör jag ju dessa. Det känns inte helt 100 % bra att spruta in något i kroppen när man har ett litet barn på tillväxt i magen men jag har valt att tro på vetenskapen och att det trots allt är värt det. Man vet ju inte heller hur spridningen kommer ske vidare och om det skulle komma att eskalera känns det ganska bra att ha en liten som fått ta del av mitt "vaccinerade immunförsvar" när han/hon tittar ut i slutet av februari.
Att ta sprutan kändes inte alls och som statusuppdatering så här 9 timmar efteråt kan jag meddela att jag mår bara bra. Det enda är att jag känner av lite stelhet i överarmen, alltså inget värre än vid någon annan vaccination.

Jag kan också meddela att kursträff nummer två i Alnarp denna månad var minst lika bra som den första. Kameran fick komma med denna gång och Skåne bjöd på vackert, soligt höstväder. :-) Tiden har inte funnits att ta hand om bilderna så jag får återkomma med med kursrapport senare.

Jag ber att få önska er alla en riktigt fin vecka!

Kram

ANKAN

6 kommentarer:

catthie sa...

Hejsan
härligt med nybakat - mums :)
Ni verkar ha haft en härlig dag.
allt gott till dig/Catthie

Fiddelie sa...

Skönt att höra att ni mår bra. Åh vad jag är sugen på att träffas, se lilla magen(?)och prata lite trädgårdsdrömmar och bröllop. Vi håller på och funderar på våren/sommaren 2010, fångade buketten på min brors bröllop i polen i samras, då har man tydligen bara ett år på sig...Kan jag inte få komma förbi å fika hemma hos er nån dag. Nyfiken på att se er trädård.
Blir inte mkt bloggande för mig nu. Håller på med inskolning av Valdemar och funderar över jobb/starta eget osv. Denna vecka är det ju lov så storkillen är hemma. Tänkte hitta på en massa kul ed honom, men han är krasslig stackaren.

Annika Christensen sa...

Det vill jag både se och höra mera om. Kul att du fick fint väder när du var i Skåne.
ha det gott
Annika

Anonym sa...

Vad duktig du är som bakar! Det ska bli sååå roligt att ses i helgen.

Kramar, Tessan

Anonym sa...

Skönt att vaccinet inte verkar gett dig några biverkningar! Toppen att ha det gjort! Vad flitiga ni är som bakade ännu mer! Känner mig plötsligt väldigt lat här ;-) På torsdag ska H och jag nog träna agility (Du har väl sett på min blog hur stackars hunden får roa sig med Sture annars?) Du har inte möjlighet att haka på??
Stor kram och tack för senast från Stor-Stina

Anonym sa...

Oj, nu har jag missat att kolla bloggen på ett tag. Roligt att det fanns nyskrivet. Lilla Bagerskan är en riktig goding. Kul att ni fixade så mycket. Bra att du inte har några större besvär efter vaccineringen. Hör Stina mysiga skratt och jag förstår att det var mycket bus och skratt.
Hoppas att ni har det bra och att ni har det bra när ni gör besök i Trånkan.
Rickistanten