lördag 4 september 2010

Besök på trädgårdsdagen i Enköping

Hej!

Idag har vi haft en riktig toppendag. Den startade i Enköping på trädgårdsdagen som jag besökte för första gången. I krispig höstkyla (+4 grader på morgonen) och strålande solsken träffade vi (jag, och barnen) stor-Stina och Sture vid Skolparken i Enköping vid 10-tiden. Jag blev glatt överraskad och lite smått köptokig då jag såg att de sålde så mycket växter. Jag hade trott att det var mest föreningar som ställde ut, informerade o.s.v. men det såldes massor av växter.

Jag fick tag i det jag satt som prio ett att få tag på i höst, nämligen höstanemoner à 90 kr/planta. Ljuvligt vackra och kraftiga fina plantor. Jag kunde inte heller låta bli de vita våranemonerna så det blev två sådana också. Dessa kostade endast 35 kr/planta. Jag vet ju att man helst ska plantera dessa på våren men då jag lyckas övervintra en lilla planta som jag fick från Alnarp förra året, trots plantering på hösten så tänker jag att det säkert kan gå denna gång också. Någon som vill dela med sig erfarenheter kring höst- alternativt vårplantering av anemoner...? Det mottages tacksamt.

Det blev en väldigt lyckad dag för barnen också då det fanns en rolig lekpark där. Pettsson him self var också på besök och hade jätteproffsigt framträdande för på scenen. Min lill-Stina hade bestämt sig för att rida vilket hon aldrig gjort tidigare. Det fanns ponnyridning så för 20 kr så gav hon sig ut på ett ca 100 m långt äventyr på hästryggen och var SÅÅÅÅ nöjd och stolt efteråt.

Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på då jag kände att jag hade nog att konka runt på ändå med två barn, vagn och ryggsäck. Kameran fick därmed stanna hemma. Men det enda jag kan säga är att jag å de varmaste rekommenderar den trädgårdsintresserade att besöka trädgårdsdagen kommande år. Idag hade vi bara fokus på Skolparken men det finns massor att se över hela stan och i alla parker denna dag.

Ha en fortsatt skön helg!

Kram kram

ANKAN

3 kommentarer:

Den passionerade trädgårdsturisten sa...

Roligt att läsa lite om enköpingsdagarna som jag missade. Vi trodde att det pågick hela helgen, men på söndagen läste jag att det bara var lördag. Vita höstanemoner Honorine Jobert är så vackra, och lite mer ovanliga än de rosa.

Jag får åka till Enköping ändå, senare, och få inspiration till min långa perennrabatt, där jag vill ha mycket salvior och silver.

Välkommen till mig om du har tid och lust.

Anonym sa...

Kul med en massa uppdateringar av bloggen! Får se om jag vågar gå lös med min rodhodendron också....
Kul kul att ses i lördags!!

Kram Stor-stina

Jens Svensson Skogstorpet Trädgårdsservice sa...

Tjena! Kul att höra av dig! Och grattis till nya bebben! Jag har som sagt börjat ny distansutbildning i Alnarp "Hälsoträdgårdar". Den handlar mer om hur man designar trädgårdar i rehabilitering- och habiliteringssyfte. Jättespännande och jag kommer nog att söka påbyggnadskursen i trädgårdsterapi till våren tror jag. Ha det gott!
Jens