måndag 20 september 2010

Mys och inspiration

Hej!

Tänk att det nästan har gått en hel vecka sedan mysbesöket på Ulriksdals trädgård i onsdags. Tiden går fort!
Efter att ha lämnat lill-Stina på dagis packade jag och en annan dagismamma + söner (7 1/2 mån) in oss i en bil och sedan bar det av mot Stockholm och Ulriksdals slottsträdgård. Vädret var inte det bästa då det var ganska regntungt men när vi till sist kom fram så var det i allafall uppehåll. Det enda som var något i "solväg" var denna praktfulla solros.


Det var något kyligt men det var ingen fara då vi i stort sett pratade oss varma. Både jag och den andra mamman är båda några riktiga pratkvarnar och dessutom båda med stort trädgårdsintresse så då var det inte så svårt...!

Så mycket fint.


Alla vackra höstanemoner blommade för fullt. Då kändes det härligt att veta att jag denna höst fick tag på två som nu förhoppningsvis växer och trivs i rabatten här hemma.Jag drabbades av lite lätt alunrotsdille denna dag och ni förstår kanske varför? Alla dessa olika färger och nyanser och strukturer på bladen. Ljuvligt!

Vi fick även en trevlig pratstund med en trädgårdsmästare då jag hade en del frågor kring syrenbuddleja. Jag är så sugen på en sådan i vår trädgård men jag tycker att de man ser ofta ser så taniga ut. Höga och breda men inte det minsta täta. Min fråga var hur tufft man vågar beskära dem och få till en tätare buske. Många intressanta svar fick vi och det kommer garanterat bli en buske inhandlad när jag har skapat en bra plats för den i trädgården.
Vi kom även in på övervintring av olika typer av växter inomhus och om de behövde ljus eller ej och vilka temperaturer och vilken fuktighet som var optimal. Trädgårdsmästaren berättade att han som bodde i lägenhet övervintrade blommorna i badrummet (därmed möjlighet att ge dem en dusch lite nu och då) och lät fönstret stå öppet. Burr! Tänk att stiga in där på morgonen när du precis lagt det varma täcket åt sidan. Men vad gör man inte för sina små älsklingar...?!

Efter att ha gått runt i uteträdgården gick vi in i växthusen på väg mot cafét. Vägen kantad av detta rosa hav av Mårbacka.


Tyvärr hade vi inte tiden till att avnjuta den vegetariska buffén denna gång då vi skulle tillbaka och hämta på dagis kl.14 men detta hann vi med att knapra i oss och det var inte helt fel det heller.


Hembakad baguette med tomat och mozarella, Mats marängiga äppelkaka och kaffe. Bredvid oss hade vi två nöjda små grabbar som även dem intog lunch om än något mindre lyxig och i burkform.


Här lille glade Alfred.Innan hemfärd blev det ett kort besök på frilandet och en vandring genom pumpatunneln. Med dessa hängande i taket.

Det var allt för denna gång! Ha det gott!


Kram ANKAN

4 kommentarer:

Ullis sa...

Råkade komma in på din blog via en kompis Facebook-tips. Gillar vad jag ser!
Ha det bra!

Jessika sa...

Hej Svejs!
Det blir nog en sväng ut till Ulriksdal för att spana in och få lite inspiration. En Mårbacka skulle vara trevligt att köpa med sig hem även fast den säsongen snart är förbi.

Pumpor i alla olika modeller är också trevligt inslag på hösten.

Men vad Alfred är lik Stina. Gulle!

Stora kramar J.

Anonym sa...

Hallå Ankan,
Va ju tvungen å kolla in vad du skrev om vår fina utflykt till Ulriksdahl = )
Krya på dig.
Kram Len@

Mia sa...

Vilken trevlig blogg...tittar nog hit fler gånger!
Ville bara säja hej!
mvh Mia