torsdag 2 september 2010

Sågen har gått varm ikväll!

Hej!

Vår trädgård har radikalt ändrat utseende nu i eftermiddag/kväll då jag gått lös med sågen. Det är syrener och rhododendron som har fått sig en rejäl omgång. Dessa buskar var gamla, knotiga och ganska kala. Jag känner mig alldeles uppåt och fick en riktig energikick av det hela, lite så där som man ofta känner när man rensat ut och städat upp hemma. Ut med det gamla och plats för det nya!

Jag har bara vågat "duttbeskära" lite här och där tidigare utan att det givit något riktigt tydligt resultat. Jag har googlat på beskärning av syren och rhododendron för att få veta hur man bör göra men då få är eniga och alla gör på sitt eget vis så tänkte jag att då kör jag mitt race och hoppas på det bästa. Lite "mental stöttning" och coachning att våga "gå lös" ordentligt fick jag av en vän som agerat på samma sätt och lyckats.

Buskarna är nu kapade vid "fotknölarna". Jag hoppas nu på det bästa och håller tummarna för bra tillväxt till kommande år och att kvällens beskärningsjobb till sist resulterar i täta och fina buskar. Men just nu är det inte vidare vackert, det är toooomt! Tänkte plantera lite vackra marktäckare så länge för att göra dessa tomma rabatter lite vackrare. I rhododendronrabatterna blir det nog en lågväxande spetsmössa.

Det ska minst sagt bli spännande till våren och se hur buskarna klarat kvällens behandling...! Jag lovar att avlägga rapport!

På lördag blir det besök på Trädgårdsdagen i Enköping. Kul!

Kram och godnatt!

//ANKAN

1 kommentar:

Jessika sa...

Hej på dig tjejen! Visst är det härligt att rensa. Jag minns när jag var 20 år och var portvakt i en fastighet i ett samhälle i Gästrikland.

Jag skulle bara såga några grenar på plommonträdet. Grabbarna använde det till cykelställ sedan. De hängde upp cyklarna för att retas med mig :). Men jag vet att du är inte så impulsiv som jag är. Du läser och tar reda på fakta först.

Bröden såg goda ut, det skall jag prova någon gång.

Kramis.