söndag 20 februari 2011

Diverse 2011

Hej!

Nu har det nästan gått två månader sedan jag skrev senast, två månader in på det nya året. Det är mycket som har hunnit hända. Den 10 januari återgick jag till arbetet igen efter 11 månaders intensiv och härlig föräldraledighet med vår "nye" lille kamrat Alfred.


Jonas tog samtidigt vid på hemmafronten och nu ska han vara pappaledig fram till hösten då det är dags för inskolning på dagis. Tiden går fort, lite för fort om du frågar mig..!

Jag har haft en lite dålig jobbstart då jag efter en vecka ramlade ute på isen och bröt armen, HÖGERARMEN och ja, jag är högerhänt. Jag var sjukskriven en vecka, jobbade två dagar och därefter låg hela familjen i magsjuka. Burr!

Förra helgen var det kalas för Alfred (och för mig som snart också fyller) som fyllde 1 år på söndagen. Jättemysigt och många på besök för att uppvakta lilleman och mig. En fördel med att fylla år i tulpantid är alla knirrknarriga tulpaner i alla de färger och former. Dessa har vi kunnat njuta av hela veckan. Mmmm!


Detta "konstverk" bjussar jag på. Bilden togs i morse av en av födelsedagstulpanerna. Lång slutartid och lite darrig på hand...voila! ;-)

Nu är vi äntligen friska hela gänget och vi har haft en jätteskön helg med lagom balans mellan nytta och nöje. Det brukar vara ganska svårt att få till tycker jag då viljan ofta är större än orken. Vi har bland annat fått upp persiennerna i vardagsrummet vilket blev jättebra. Nu när solen börjar bli starkare är det verkligen välbehövligt att kunna täcka för, för att undvika bastukänslan här hemma.
Det har varit helt fantastiskt vinterväder nu i helgen. Väldigt kallt med temperatur på -23 C på morgonen men med strålande solsken ökar temperaturen fort.


Så här fint var det i morse. Tog med mig hundarna och vi gav oss ut på fältet bakom huset.



En hare hade hunnit före oss...!



Och sen kom en Tiger...



...och en Vilde.

Igår åkte jag till handelsträdgården för att köpa såjord och pelargonjord för sådd och omplantering. Tyvärr hade jag inte riktigt koll på klockan där på eftermiddagen så de hade tyvärr hunnit stänga för dagen. Det får plantering nästa helg istället.

Jag har kikat i vivaras katalog och kollat in växterna där. Jag har aldrig handlat växter hos dem tidigare men blev lite sugen att prova. Någon annan som har erfarenhet av dem på växtfronten?
Jag blev sugen på jätteverbenan, kattfot, humle och myskmadra. Vad har ni för planer inför den kommande säsongen?

Nä, nu börjar klockan bli mycket och jag trött. Tidig morgon väntar imorgon!





Ha en bra vecka!

Kram och godnatt

ANKAN

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vad roligt att det kom lite nytt på bloggen. Det var en pigg 1 åring som var på bild. Härligt vinterväder alldeles utanför huset. Hundarna trivs väl i lössnön, och springer runt.
Ja, det är härligt när du redan nu börjar fundera över växterna och inköp av nya.
Ja, alla dessa solstrålar gör att man tänker på våren och när de också värmer lite, så känns det så skönt.

Många hälsningar till hela friska familjen!
Rickistanten

Anonym sa...

Härligt med uppdatering på bloggen! Och finfina bilder! Lilla gulliga Alfred! Hundarna ser ju också pigga ut!
Kram kompis! Ska snart uppdatera dig om vårens odlingar också, hoppas jag...
Kram storstina

Sofia sa...

Hej Ankan! Som du vet kan jag inte bidra med några tips om myskmadra eller andra växter med konstiga namn, men som flitig - om än okunnig - besökare på din blogg vill jag bara säga att det var trevligt med en uppdatering! Jättefin bild på harspåren. Ha en bra dag!