söndag 4 maj 2008

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter några härliga dagar på landet. Det var toppenväder på valborg och halva 1 maj och därefter var det lite mulet men helt ok ändå. Stina har suttit ute och grejat och hundarna är nöjda efter att ha sprungit runt på tomten. Tyvärr var det inte alla som sett min uppmaning om att lämna fyrverkerierna hemma...så på onsdagskvällen hade Vilde det jättejobbigt och låg bara och skakade under sängen. Stackars liten!

Det var mestadels lata dagar i stugan men lite nyttigt blev iallfall utfört då jag monterade och startade upp mamma och pappas kompost av märket "Green line" som de köpt förra året. Det var ju bra att "kompostträna" hos dem inför att egna komposter skall byggas i vår egen trädgård i sommar.Jag hittade en bra plats att placera kompostbehållaren. Den är ju ingen skönhet direkt så jag placerade den bakom en liten gran så att den inte syns från altanen. Marken plattades till så att bottenplattan skulle stå stadigt. I botten fyllde jag med kvistar, därefter ett lager med löv och sist men inte minst ett lager med härlig kompostjord från trädgårdskomposten med många härliga maskar i. Jag hoppas att maskarna nu kommer att trivas och föröka sig i sin nya tunna!
Det blev en del fotograferande under helgen. De trädgårdsblommor som hunnit titta upp var tusensköna och vackert blåblommande ormöga. Blåsippor och vitsippor blev förevigade även dem, se bilder här intill.


Tusensköna, Bellis perennis


Ormöga, Omphalodes verna

Jag var ju även tvungen att ta en bild på min pappas kamrat på tomten, "det talande trädet". Det är väldigt populärt hos barnbarnen som tycker det är spännande med ett träd som har ögon, näsa och mun. Det finns även två andra figurer (även dessa inplanterade av min lekfulle far) på landet som är med oss varje sommar. De heter Magnus och Maggan...men dem skall jag presentera en annan gång.På fredagen den 2 maj fyllde sambo-Jonas år så på morgonen var det "skönsång" och uppvaktning. Vid 11-tiden reste vi söderut igen och stannade i Uppsala för att som tidigare nämnt besöka banken och göra klart med huslånet.

Vi hade hoppats på vackert väder för att få en trevlig fotosafari på Kungsängen men istället duggregnade det. Det blev inga häftiga macrofoton då jag inte var så sugen att kräla runt i blött gräs men vi fick iallfall några foton på de vackra liljorna i både vitt och rött, om än på något längre avstånd.

Nu skall jag gå och rensa ut en garderob eller två...! Snart får vi nycklarna!! 11 dagar kvar!!

Varma hälsningar


//ANKAN

2 kommentarer:

Jessika sa...

Hej igen!
Vad fina bilder på blommorna du tagit. Det där med komposten skulle min mamma haft lektion i innan hon startade upp deras för den fungerar inte som den skall nu.

Gratta Jonas från oss. I morgon skall vi sjunga för en 40 åring här hemma. Rikard har tagit ledigt för Fridas dagis har stängt.

Ha, det gott vi hörs eller syns.
Jessika

Åsa sa...

Hej!!

Åh vad härligt med den kommande tomten!! Ingen dålig tid på året att flytta in :) Fast jag förstår att om du är en sån där grönfingrad varelse så hade du förstås velat sätta igång för 2 månader sen!

Vad roligt att se bilder på Stina! Vilken GULLUNGE!!! =) =) =)

Här är allt bra. Njuter enormt av vår tomt! Sol och gräs och blommor och löv på träden! Ljuvligt!

De två brudarna i magen väger nu ca 1,5 kg var och ägnar sig åt träna aerobics samt hicka :)

Jag ringer nog dig snart - dvs inte i kväll, men kanske i veckan?

Här finns jag: http://saltochtequila.spaces.live.com

Kramar! //Åsa