söndag 26 oktober 2008

Lövstöld

Hej!

Tack för alla kommentarer! Det är så kul att höra vad ni tycker och tänker!

Nu är helgen snart slut men vi har verkligen haft en jätteskön helg och har hunnit med en hel del. Bland annat så har jag hunnit fixa en hel del i trädgården. Nu är alla rabatter ordentligt omstoppade med fluffiga höstlöv och nu är det upp till maskarna att göra sitt jobb. De ser så mysigt, varmt och ombonat ut i trädgården nu.

Löven från våra fruktträd räckte inte till så jag gick ut på allmänningen med kratta och lövkorg i högsta hugg och försåg mig med lönnlöv. Stöld? Detta medan jag ser att många av grannarna stoppar sina löv i plastsäckar och kör med dem till återvinningen...! Ja, det är en lite bakvänd värld vi lever i.

Det enda som återstår att göra i trädgården inför vintern är att ta in planteringsbordet och olivträdet i garaget. Det kunde visst bli minusgrader i den kommande veckan enligt väderleksrapporten.

Ha en skön vecka!


Kram ANKAN

6 kommentarer:

Gumman sa...

Tack för din "titt" på min blogg.
Vår trädgård är från 1930-talet, försöker bevara det gamla.
Löv är bra för rabatterna, maskarna gör ett gott arbete, de har hela vinter på sig att få ner dem i jorden.
Lycka till med trädgården.
Ha de...
Ann

Monica sa...

Hej.
Tack för titten på min blogg..:) Är grymt avundsjuk på att du går den där kursen på Ulriksdal! Jag vill xoå...men men kanske en annan gång. Jättekul att se hur din trädgård ska växa fram. Kikar in flera gånger.
Tjingeling
Monica

www.jordochdjur.se sa...

Jag gör som du - lånar lite från skogen. Runt Ändis, vår lilla sumpmark här på Safjället, finns högt gräs som jag går ut och hämtar på vårvintern och lägger i komposterna när jag börjar få slut på löv. (Fast folk tror nog inte jag är riktigt klok som drar ut med räfsa, lövkorg och sopsäck och släpar hem dött gräs.) Gräs och löv är jättebra i komposten - och i odlingslådor, runt känsliga buskar, rosor, ja, till det mesta faktiskt.

Jag har också snappat upp att vi ska få det svalare i veckan. Det blir spännande att se om vi kommer under 0, hittills i år har vi inte haft någon frost här i Göteborg.

/Monica

Merja sa...

Hej!
Tror dina grannar skulle behöva gå på kurs hos dig;) Här krattas en del av löven i rabatter och häckar och resten klipper jag sönder med gräsklipparen.Fungerar alldeles utmärkt.
Ang. din fråga om rosen så växer den runt våran lilla damm vid entren.Är en klätterros och heter New Dawn. Remonterande och doftar!
En favorit hos mig:)
Ha en skön vecka.

Jessika sa...

Hej kompostis! (tänkte skriva kompis) men med automatik blev det kompost!

Vi ha krattat eklöv så att skogen är nu berikad med fler eklöv än vi.

Just nu är vi i T-åker och var ute en sväng i skogen och plockade tratt kantareller, stora sådana. Jag har en förmåga att hitta gamla plåthinkar i skogen och dessutom släpa hem dom .. min far säger med irroni i rösten -" gud så pittoreskt, mycket patina på den där".

Rikard har nu köpt vit grund färg och vi skall till att måla i vardagsrummet..... Vem som skall måla på 6 meters höjd vet jag inte, vi får väl dra lott.

Stora kramar till er från oss.

Trollmor sa...

Det har sin charm att vinterbona trädgården också.
Fast härligast är det nog allt när den iklär sig vårkostymen och man hittar nya smycken som sticker upp bland löven.
Du får gärna komma hit och stjäla lite mer löv ;-)
Ha det så gott!
Kramar Trollmor