torsdag 30 oktober 2008

Ämne: Den numera fria musen Kurt!


Har efter ett antal timmar i fångenskap frigivits invid Åbergs MUSeum. Där den skall leva gott tillsammans med många andra möss!

KRAM!!!!

//FritagningskommiténDetta e-postmeddelande innehållande denna text fick jag idag skickat till mig på jobbet från min föräldralediga sambo Jonas och lilla Stina (=fritagningskommitén). Två bilder låg bifogade. :-)


En hungrig besökare, söt som socker.Vår hemlige gäst samt 50% av frigivningskommitén

Historien bakom det hela är att vi haft en liten hemlig gäst som har börjat gnaga sönder de plastlådor som vi förvarar våra fågelfröer i, i garaget. Det tyckte vi inte var något vidare kul så vi åkte förbi JULA och köpte en fälla. Den riggades i går kväll med kokosfett + lite jordnötter. Tidigt i morse hörde jag sambon ropa: "-Det där var ju hur lätt som helst!!". Han hade då varit ut i garaget och kikat i fällan och då satt "vår lille vän"där. Det gick fort att fånga in just denna men frågan är ju hur många kompisar han kan tänkas ha...?! Fällan är riggad igen så nu är det spännande!

Men som vi är i denna familj, obotliga djurvänner så lever våra möss vidare men de får byta adress och flytta några kilometer bort.

Här regnar det och blåser det nu något alldeles otroligt mycket. Jag undrar just när snön kommer...?

God natt och trevlig helg!

Kram ANKAN

8 kommentarer:

www.jordochdjur.se sa...

Men det var den sötaste fritagningsaktör jag någonsin sett! Här har vi fågelfröna i en frigolitlåda med lock i förrådet - ännu inga gnagskador, men vi får väl se hur det blir senare i vinter. Här finns gott om möss (även jättesöta näbbmöss) men grannens katt drar ju omkring här också och fångar en och annan.

Jättefina bilder!!

/Monica

Anonym sa...

Hmmmm....Sorry A-K, men jag håller fortfarande på ormen! Däremot är jag mycket betagen i fritagaren! Tack för igår - mycket mysigt som vanligt! Tror du inte att Herr Nilsson satt kvar på jobbet när jag gick förbi där på vägen hem? Gick upp för att försöka få med mej honom hem och fastnade själv till 23.30... Inte hälsosamt!

Stor kram från Lotta

Glädjekällan sa...

Känner igen det där med hemliga gäster. Har en som bor i stenmuren och jag tror det är han/hon som tycker om odlingsväven och säckväven. Säckväven var inte hel mellan hålen så den har jag slängt men odlingsväven har jag tryckt ner i en gammal kräftspann som jag har lock till. Tusan om den gnager sig genom plastspannen.
Trevlig helg
Birgitta

Ronja sa...

Ah! Härligt! Jag trodde inte det fanns fler sådana djurvänner... Vi hade nog gjort likadant här, men tack o lov har vi inga inbrytare i huset... :)

Monica sa...

Gulligt :) Hoppas ev. muskompisar följer med till den nya adressen då...
Tjing
Monica

Trollmor sa...

Det var väl den allra sötaste flytthjälp man kan få!
Hoppas att resten av vännerna tar sina kappsäckar och hänger på.
Kramar Trollmor

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Hi hi det där var riktigt skoj. Har ramlat in på din mysiga blogg när jag var ute och smygtittade i bloggvärlden. Återkommer gärna fler gånger. Ha det bar :o) C

Ankan sa...

Till alla rara bloggbesökare!
Kul att kikat in och med hejarop följer vår musjakt. Det har nu varit lugnt i fällan ett dygn och det är vi glada för.

Hoppas att ni alla har det bra. Här var det nu ikväll -1,5, torrt i luften och stjärnklart. En riktigt fin kväll med andra ord.

Godnatt!

Kram ANKAN