måndag 3 november 2008

Tredje gången gillt...!

Hej!
Nu är första arbetsdagen avverkad efter en härlig långhelg. Jag passade på att kompa ut de fyra timmarna jag skulle ha jobbat i fredags. Ja, denna helg kom kylan på riktigt och i fredags kom det t.o.m. lite blötsnö. Natten mellan fredagen och lördagen hade vi hela -6,7. Det är då jag tittar ut över trädgården som är täckt av tjock frost och njuter av allt fluff runt buskar och i rabatter. Det ser liksom alldeles varmt och mysigt ut runt alla växter, som att de sover där under...!
När jag vaknade på söndagen tog jag på mig "hundkläder" direkt, tog ett stort äpple med mig och två förväntansfulla tjejer. Det var frostigt, soligt och klarblå himmel ute. Ni kan tänka er hur frukosten smakade när jag kom in igen efter en dryg timmes promenad...nybryggt kaffe och en ostsmörgås. Mmmmm!

Vilde och Tiger
Helgen har dock inneburit en del frustration, i allfall för min sambo. Som sagt gillrades fällan på nytt efter en första fritagning av vår hemlige gäst Kurt. I lördags var jordnötter och allt kokosfett som han hade som lockbete borta, detta utan att fällan lösts ut. Detta upprepade sig även på söndag morgon och vi förstod att vi hade med en listig en att göra...! Men så i morse, efter att fällan gillrats en tredje gång så satt hon där, vår andra besökare, en listig liten dam som slutligen fick namnet Mimmi.


Detta har inneburit ytterligare en fritagningsaktion idag nere vid Åbergs muséum(www.abergsmuseum.se).

Full fart ut i det fria. :-)


Denna plats är förutom ett bra ställe att släppa små söta möss vid även ett utmärkt utflyktsmål, speciellt för barn. Tarzankojan är grym.
Imorgon är det dags för näst sista gången av trädgårdsdesignkursen. Jag har kommit en bra bit på mitt skissande. Jag skall presentera det vid tillfälle. Förresten, är det någon av er som har erfarenhet av Häggmispel...? Det ser just nu ut att bli en sådan i en lite skuggigare del av trädgården.

Ha det bra så länge!

Kram ANKAN

8 kommentarer:

Glädjekällan sa...

På landet fick vi tidigare in möss varje höst men sedan vi skaffat en musskrämma har vi nite haft några besök alls. Men hundarna kanske också tycker illa om ljudet den ger.
Ha det gott
Birgitta

Trollmor sa...

Åh, vilken rar bild på dina promenadkompisar! Så fina.
Sådana små rackare ni har med att göra, dra er vid nosen sådär och bara knycka godsakerna ;-)
Ha det så gott!
Kram Trollmor

Glädjekällan sa...

Du gör mig nyfiken med din kommentar :-)
Birgitta

camellia sa...

Hej, hittade just hit. Vad kul att se att du också planerar om din trädgård. Det gör jag med! Kursen verkar oerhört spännande och inspirerande. Lycka till!

www.jordochdjur.se sa...

Spännande med musfällan. Tror ni att alla mössen är borta nu eller har ni fler besökare i förrådet?

Häggmispel är fantastiskt vacker! Vi har flera stycken. Höstfärgerna är underbara - klarrött! (Tyvärr går vår granne och klipper vår finaste utan lov...jag är rätt sur för detta. Den är alldeles platt på ena sidan nu.)

Gardenlife sa...

"Kul" att höra att det är fler som har muspåhälsning
Vi har också någon som dansar can-can strax ovanför sovrumstaket....precis när man är på väg att somna in... hmmm ; )
Riktiga fotomodeller dina hundar....
/Janne

Anonym sa...

Jag har en granne som fraktade sin infångade mus till busshåll-platsen, där hon åker till stan. Stackars mus! Så långt hemifrån! Hos mej fångar katten mössen! Det ingår i det naturliga kretsloppet.
Stig

Ankan sa...

Stig: Helt enig med dig om att det naturliga kretsloppet är det allra bästa. Vi trodde även att vi hade goda förutsättningar att naturen skulle ta hand om våra små besökare med de två fina huskatter vi har...men icke. Tyvärr verkar de vara mer förtjusta i talgoxe än små möss...!

Ha det gott!

Kram ANKAN