onsdag 5 november 2008

Ikväll kl. 21:00: "Sköna gröna hem"

Hej!

Av en slump ramlade jag över reklam för ett TV program ikväll som verkar spännande. Det heter "Sköna Gröna Hem" och sänds på kanal 9.
Så här står det om programmet på kanal 9 hemsida:

I Sköna gröna hem presenteras unika och genomtänkta hus från jordens alla hörn. Det har alla gemensamt är att ägarna tagit ansvar för en hållbar utveckling och samtidigt byggt attraktiva hem.
Solceller, återanvänt badvatten, överblivet trä och jordgolv kanske inte låter som den optimala husdrömmen. Tur då att det finns visionärer som kan se bortom det och göra det nödvändiga för att skapa spännande, attraktiva hem i samklang med naturen.


Programledaren Emmanuel Belliveau besöker hus i hela världen och låter sig förföras av ägarnas smarta lösningar och medvetna miljöval. I första avsnittet besöker han huset som var med i ”Californication”. Huset andas i takt med Stilla havets vindar och den solcellsuppvärmda poolen är helt kemikaliefri.

I Vouliagmeni, Grekland, finns programmets andra hus och där har ägarna tagit vara på de material som finns i närområdet och skapat ett ytterst modernt, snyggt och funktionellt hem.
Både i Venice Beach och Vouliagmeni har ägarna gjort lyckosamma experiment med nya materialval som många fler skulle kunna använda sig av.


Visst verkar det spännande? Jag skall absolut titta vad det är och kanske man kan få några bra tips till sitt egna boende?

Om du kommer att titta/har tittat...vad tyckte du?

Varma hälsningar

//ANKAN

6 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Tack för tipset. Kul att hitta till dig. Hittade dig via Glädjekällan. Nu skall jag titta runt lite.
Ha det gott
Annika

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Ha ha...Fick lite inspiration av dig och tänkte att trots eximination imorron så ska jag lägga bort böckerna en stund och bara sitta å titta lite på det där programmet...Men vet du vad? Vi hade inte kanal 9. Snopet. Tack ändå för tipset. Må så gott. Kram C

Ankan sa...

Hej på er!

Hm, ja det vore som sagt spännande att höra vad ni tycker. Själv blev jag väldigt besviken. För det första trodde jag att det iallfall skulle vara lite mer direkt GRÖNT plus att jag lätt får lite klåda av denna typ av amerikaniserade program...! En del spännande lösningar på hus och design dök ju upp men som sagt hade jag väntat mig mer.

Varma hälsningar

//ANKAN

ÅsaGåsa sa...

Hej,
jag har inte kunnat kommetera hos dig på sistone, men tydligen är det bara när jag går via Bloggkoll som det inte funkar.
Ha en skön helg!

www.jordochdjur.se sa...

Jag är urdålig på att se på tv. Det enda vi använder tv:n till här hemma är wii-spel och en och annan köpfilm. Tv-program är alldeles för svår-tajmade när man ska få 4 barn i säng om kvällen.
Men programinfon du beskrev lät intressant så det var synd att jag missade det! Jag är storkonsument av trädgårdsböcker istället. Jag älskar att somna med näsan i något uppslag om vinteräpplen, beskärning av häckar eller planteringstips för rosor!

/Monica

Fiddelie i VillaNedermark sa...

Hallå på dig designkurskompis! Jag blev också sugen på det där programmet, men hade inte heller 9an så jag blev lite glad när du sa att det inte var så kul...
Ett program jag saknar är Grand design från UK. De gick på Discovery travel & Living som vi hade istan. Vi får nog tillbaka det snart när nya bredbandsTVn är installerad och "Robert" kan flytta ut.
Nu ska jag gå upp och läsa Ulf Nordfjälls tädgårdsbok som jag hämtade på bibblan idag. Barnen sover och J jobbar sent...