onsdag 12 november 2008

Oj, det trodde jag inte...

...att Sveriges vackraste park skulle ligga i SUNDBYBERG!! Men så är fallet, i allfall 2008, om man skall tro juryn.

Så här lyder deras motivering:
”Marabouparken är en av Sveriges bäst bevarade funktionalistiska parker med hög nivå på arkitektur och konst. Trots sin litenhet har parken en poetisk rogivande och målande form med växter och öppna gräsytor som samspelar med skulpturer omgivet av ett industrilandskap. Parken är en föregångare till dagens hälsoparker och fungerar väl för hela familjen året om.”

Marabouparken i Sundbyberg har utsetts till ”Sveriges vackraste park 2008”, tävlingen för offentliga parker och trädgårdar. På andra plats kom Rosendals Trädgård, Stockholm och på tredje plats Linköpings Trädgårdsförening. Omröstningen om ”Allmänhetens favorit” vanns av Linköpings Trädgårdsförening, före Rosenlunds Rosarium i Jönköping.


Jag är förvånad då jag arbetat i Sumpan i över 4 år och mest tycker att det det är asfalt överallt. Detta blir extra tydligt för mig som har två hundar med mig dagligen på jobbet och därför försöker hitta mysiga promenadstråk och grönområden. Det är inte lätt skall jag säga, iallfall inte i den delen av Sumpan som jag arbetar i. Så detta var verkligen en glad nyhet för mig att hitta en sån pärla och så nära dessutom. Marabouparken har jag aldrig besökt men det skall det definitivt bli ändring på. Jag packar ner kameran och åker dit...!

Idag har jag haft semester och njutit av en skön dag tillsammans med familjen som varit på utflykt med goda vänner! Jag skall nu gå och lägga mig, och idag tidigt, för att få en bra start på morgondagen.

Kram och godnatt!

Varma hälsningar

//ANKAN

Ps. För den intresserade:
http://www.sverigesvackrastepark.se/
http://www.marabouparken.se/ Ds.

7 kommentarer:

Junibarn sa...

Marabouparken? Låter spännande. Annars tycker jag sveriges vackraste park är slottskogen i göteborg. Host.

Petra sa...

Hej! Tack för inbjudan till din fina sida. Kul att läsa dina inlägg och titta på de vackra bilderna. Det blir spännande att följa omvandlingen av din/er trädgård när våren kommer. Jag kommer sakna de inspirerande och lärorika tisdagarna vi har delat den senaste tiden. Hälsningar Petra (trädgårdskursbänkkompis):-)

Monica sa...

Åhhh...visste inte att det fanns en Marabou park i sumpan. Bodde många år granne med Sumpan (i Solna) och var mycket runt i Sumpan.
Tjing
Monica

www.jordochdjur.se sa...

Jag läste om den där parken i Allt om Trädgård och blev väldigt nyfiken. Snälla, kan du inte ta lite bilder om du är i närheten och lägga ut på bloggen så att man får en bättre förståelse för hur den ser ut?
I Allt om trädgård fanns inte mycket till ledtrådar.

Ha en trevlig helg!

/Monica

Glädjekällan sa...

Marabouparken hade jag inte hört talas om men jag bor väl på fel sida.
Kul om du lägger ut lite bilder.
Ha det gott
Birgitta

Carina sa...

Hej - här va det oxå jättefint! O så fina bilder i högerkanten =) Ha en trevlig vecka/Syren-carina

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Maraboparken, har jag aldrig hört talas om..Min mormor bodde i sumpan förr i tiden. Lötsjön (heter den så?) där har jag tillbringat många timmar och tömmt många påsar bröd hi,hi.Jag tyckte att det var väldigt fint där.Sundbyberg är en ganska trivsam ort med lagomt avstång in till stan.(tycker iaf jag)
Ha det gott. Kram C