lördag 16 maj 2009

Härliga dagar!

Hej!

Det har varit hektiska dagar i det sista och det har därför inte blivit mycket bloggat...orken har inte funnits på kvällarna. Men nu efter två härliga (kompade ut i fredags), lediga dagar finns det mer energi.

I fredags hade jag nästan en hel dag ledigt SJÄLV. Underbart!! Jag lämnade Stina på dagis på morgonen och därefter tog jag med mig kameran (utrustad med macroobjektiv) och gav mig ut tillsammans med Vilde och Tiger. Jag gick till en jättevacker skog som ligger ganska nära där vi bor. Hundarna sprang omkring som galningar och hade det mysigt medan jag låg och ålade mig i gräset. Här kommer några smakprov på vad naturen i sin vackraste vårskrud hade att bjuda på:


Asplöv i morgonsol


Slånbärsbuskens blommor gav oss doft och blomsterfyrverkerier!


Vi vandrade vidare och plötsligt färgades berget lila, blått och vitt...där stog en hel styvmorsviolfamilj med hela släkten samlad. Då tänkte jag direkt att, hit ska jag ta mamma Lena en dag då hon är helsåld på styvmorsvioler, Ångermanlands landskapsblomma.

Även vår hund Vilde blev väldigt förtjust i dessa vackra blå och var tvungen att stanna upp ett slag och ta några mellan sina tassar för en närstudie...!När jag kom hem blev det en hel del trädgårdpyssel. Den sista kogödseln lades ut, en del rensning och borttagning av gamla fröstänglar och kvistar blev gjort. Det känns som om det är en ny tid nu efter bröllopet...det fanns inte så mycket tid över för trädgården innan. Min trogna vän Rakel inspekterade mitt arbete noga från mitten av gräsmattan där jag krattat ihop et hög med kvistar.


Visst ser det mysigt ut...?


Close up!


Idag, lördag åkte vi ut till Biskops-Arnö då Stinas Skogsknoppsgrupp hade träff där denna vecka. Vi fick en helt underbar dag med solsken, blomsterfyllda ekbackar, grillad korv och pigga nyfikna barn. Stina var i högform och utforskade sin omgivning till max. Här kommer några bilder från den turen.

Åååh, hopp! Skogen är en fin, fin lekplats.


Från en liten sten till en STOR sten. Den kan man till och med göra "hoppsasteg" på och visade Stina. Hon skrattade hysteriskt av stolthet när hon kom på att hon var så stor och mamma och pappa så små när vi stod bredvid stenen.


Det gick även bra att lägga sig och kika över kanten...!


Killekill med en mandelblom under näsan på mamma. Ja, "jag bjuder" på denna bild med mina stora uppspärrade näsborrar.


Alla "skogsknoppar" i gruppen fick ett tygmärke att sätta på ryggsäcken av fröken. Stina blev jätteglad och stolt och tyckte att det gott var värt både en och två och tre och fyra pussar. Det var ju så fint. :-)

Detta var lite om vår helg. Imorgon ska jag träffa mina kära, kära vänner Karin, Lotta och Emma för ett besök med mycket fika på Alsta Trädgårdar utanför Örsundsbo. Jag har bara varit där vintertid tidigare men det skall bli kul att se vad de har att erbjuda denna säsong.

På återseende! Tack och godnatt!

Kram

//Ankan


Ps. Tack snälla söta för alla bröllopsgrattishälsningar till oss! Det värmer mycket! Kram på er! Ds.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Tack för de fina bilderna på Styvmorsviolerna och naturligtvis på lilla Stina också.
Härliga dagar i naturen, du har förmågan att njuta av dem också.
Det är en gåva, som du tar till vara.
Vem tror du skrivit??!

Monica sa...

Kanonhärligt att få följa med på din tur i skogen :)
Tjingeling
Monica

Anonym sa...

Tjena frun!
Vad bra med ett nytt inlägg! Vad härligt ni har haft det, Stina är ju så söt att man blir tokig! Fiina bilder...
Hoppas vi kan ses snart!

Kram/Stina

Monica sa...

Vilka fina bilder du fick ute i skogen! Jag tycker också att styvmorsviolerna är betagande i all sin enkelhet.

/Monica