torsdag 10 juli 2008

En vandring av njutning och inspiration

Hej!

För en dryg vecka sedan gjorde familjen en mysig dagsutflykt till Enköping och framför allt Enköpings vackra parker. Det var så kul att få inspiration både vad det gäller växter men framför allt idéträdgårdarna gav massor av i framtiden användbara idéer. En hel del bilder togs...!

Vad sägs om dessa blåa hav av salvia och toppklockor? Visst är det ljuvlig.

Planen på en avenbokshäck mot grannen (OBS! Som är väldigt snäll och trevlig! ;-)) är redan spikad så den kanske kommer att planteras nästa säsong. Den skall inte vara så hög som på bilden men jag blev ännu mer säker på att mitt sortval var rätt när jag såg denna vackra häck i parken.Så över till idéträdgårdarna. Det första rummet var av lite härlig "vild" karaktär där allt inte var så exakt. Det fanns en kompost flätad av pil samt pil i bågar som avgränsning till en rabatt.


Det fanns en nedgrävd hink med blommor i samt en fågelbad med småsten som var väldigt fint tycker jag. Det smälte så naturligt in i miljön runt omkring.
Och om fågelbadet lockar många fåglar så skall de väl också ha någonstans att bo...? Även det hade man tänkt på i denna trädgård där man som "rumsavgränsning" satt in denna underbara, gamla grind med en holk på. ;-)


Mycket armeringsmattor användes i trädgårdarna som avgränsning. De hade fäst upp dem väldigt enkelt och smart med buntband.


Bilden nedan är inget jag är direkt stolt över rent fotomässigt men jag känner att jag bara måste ta med den för jag tyckte att lösning var så häftig, att klippa ut ett "fönster" i "väggen" och sedan pryda det med en ampel.Visst ser det lite skönt ut att sätta ner rumpan här? Mjukt och härligt!Här är den trädgård jag gillade näst bäst. Kan du hitta fotografen...?

Jo, man kan faktiskt skymta mig i spegeln i mitten. Framför spegeln bakom de vackra blå blommorna (?) var det som en lite damm och det var häftigt hur vattnet fortsatte in i spegeln och gav trädgården ett djup.


En av de vackra bänkarna + stenpartiet skulle gärna få pryda min trädgård. Hmm, undrar just hur jag skall få plats med allt fint i slutänden...?!


Förhoppningsvis har jag kunnat sprida lite inspiration omkring mig. Bor ni i närheten av Enköping eller kanske passerar förbi på semesterm så kan jag verkligen rekomendera ett besök. För den intresserade: http://www.enkoping.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=1201

Avslutningsvis denna blodröda, häftiga vädd. Tack och godnatt!


Kram ANKAN

5 kommentarer:

Hwita Villan sa...

Oj vilka härliga bilder! Den där salvia"ängen" var ju fantastisk! Vad härligt att få inspireras sådär... tack för det!

Ronja sa...

Åh, vad fint du skriver och vilka härliga bilder du tagit i våra trädgårdar! Man blir alldeles varm och glad!!! :)

Trollmor sa...

Vilken utflykt och vilka underbara bilder! Jag njuter och tackar :-)
Vi har en avenbokshäck i trädgården och det kan jag verkligen rekommendera, den växer så det knakar och tjusig blir den.
Jag smälte här nedan, en så söt och go liten tös du har :-)
Önskar er en fin helg!
Kramar

Utblickaren sa...

Enköpings parker "here I come";) Helt klart inspirerande bilder! Det är en fröjd att följa din blogg!

Fundera grönt sa...

Fina bilder! Ska till Enköping i höst, det ser jag fram emot!