onsdag 2 juli 2008

En trädgårdskompis har flyttat in...!

Hej!

Här kommer som utlovat resultatet av mitt betongfatsgjuteri:

Det sitter fortfarande kvar lite av bladet i betongen och det är det som gör att det ser missfärgat ut. På bilden är det inte fyllt maximalt med vatten heller, lite mer går det minsann i. Nu står det placerat under en fortsythiabuske och jag hoppas att det kommer att bli många fågelbesök.

Appropå besökare så har jag fått sällskap i trädgården då jag fått en liten "garden fairy" vid namn Sarah som har flyttat in...! Jag är egentligen väldigt allergisk mot utplacerade varelser i trädgården som trädgårdstomtar, konstiga troll eller ännu värre rådjurkid i brons. Men när jag såg denna lilla låda blev jag så nyfiken och kunde jag inte längre låta bli.

Och det verkade som om allt skulle vara i sin ordning då denna stämpel satt på lådan, "Checked by an old man". Charmigt!


I lådan fanns Sarah inlindad i en bit tyg, en liten pappersrulle med brända kanter och ett litet kuvert med texten "Iron fairy dust" samt tydliga instruktioner:
"When you take your fairy home for the first night be sure to place her in a position were she will receive the next morning´s light. Each fairy has been looked away since the left the finishing room deep beneath the garden´s ground, so she has never seen sunlight. It is imperative that you sprinkle the iron fairy dust that same night as well. Oh! And you must make a wish!!

Ja, det fanns ju bara en sak att göra, LYDA! Önskningen behåller jag dock för mig själv!

Med det roligaste av allt var när jag öppnade den lilla pappersrullen och läste beskrivningen av vem min nya trädgårdsvän egentligen är:
Och jag som hade hoppats på att hon skulle kunna bringa mig lite tur i trädgården, men ack så fel jag hade...!! ;-)

Jag lyckades ju självklart välja en av "busälvorna" även om det finns en uppsjö att välja bland. På http://www.theironfairies.com/ kan den intresserade läsa mer.

Här hemma har det bl.a. planterats i krukor idag. Det fina olivträdet jag och sambon fick av våra kära vänner i inflyttningspresent har fått en lerkruka istället för plast + några växtkompisar i form av två lavendelplantor, en silvernjurvinda och så lite engelsk sjösten. I den andra krukan blev det en Mårbackapelargon, två vita hänglobelia + en tobaksblomma tror jag (den doftade dock inte alls lika gott som de brukar..? Kanske någon annan som vet vad det är?).

Här kommer också ett litet fynd som jag och sambon gjorde i en loppisbod för två helger sedan. En oljelampa i glas för TJUGO kronor!!!!!!!!!!!!! Den passar perfekt på vårt utebord och det turkos-grön-blåa glaset gör sig så fint i det skiftande ljuset i trädgården.


Sist men inte minst vill jag avsluta dagens bloggande med ett litet trädgårdstips som kommer från Lovisa Öhlund som var med i min trädgårdstävling.

"Mitt trädgårdstips är att odla kryddor och örter i en kruka på balkongen. Då är det något som både är fint och som man kan använda. Vi har ganska nyligen flyttat till en lägenhet med balkong så därför har vi inte hunnit fixa detta, men det ska vi ta tag i så småningom. Så mitt trädgårdstips är helt enkelt att förena nytta med nöje. Plantera saker som man kan använda till annat t.ex. till maten."

Ha det gott! På återseende!

Kram ANKAN

2 kommentarer:

Hwita Villan sa...

Men vilken kul liten älva! Jag har lite samma inställning som du att jag eg. inte gillar så mycket sådana grejer i trädgården, men det där lät ju jätteroligt, och fin var hon också! KSa genast in och kolla på länken. Där jag bodde under min uppväxt var det ett hus som hade frihetsgudinnan (bl.a.) i sin trädgård. Något over the top om man säger så...

Vilken härlig blogg du har! Har självklart lagt till dig i bloggkoll så att jag kan följa dina inlägg.

Ha en bra dag!

Monica sa...

Kikar in här då och då. Roligt med en trädgårdsblogg med lite mer text!
Tack för trevlig läsning!