torsdag 31 juli 2008

Ta da, nu är det målat och "klart"!

Idag har det målats kompost för fullt. Jag är jättenöjd med resultatet och glad att det blev så fint!

Jag hade hört talas om att det kunde vara svårigheter att blanda till roslagsmahognyn och att det skulle kladda och klumpa ihop sig men det gick jättesmidigt, bara att röra ihop.

Ingredienser


Tre liter roslagsmahogny, blandat och färdigt för målning. "Färgen" var ganska lös till konsistensen men gick jättefint att stryka på. Tre liter räckte perfekt till den storlek på kompost (se tidigare inlägg för byggnadsbeskrivning) som vi gjort. Jag strök ett lager över hela och hade då en liten mängd över för att kunna dutta på extra i virkesändarna.

FÖRE:

Här är komposten ställd på frontsidan för att jag skulle komma åt att måla ordentligt på undersidan.


Se skillnaden. Jag blev så glad när jag såg vilken fin färg det blev. Färgen är så naturlig och ådringen i träet kommer fram så fint. Jag har inte blandat i något extra pigment.

Någon gång i framtiden så kanske det även kommer "luktbloggar" och då får jag upprepa detta inlägg. Jag skulle nämligen gärna vilja dela med mig av den ljuvliga tjäradoft som spred sig över grannskapet. Mmmmm!

EFTER:

Här står komposten rättvänd men utan luckor i fram och inte heller något topplock.


Insidan

Nu torkar det för fullt och imorgon kan vi förhoppningsvis få till cellplastisoleringen på insidan samt skruva dit gångjärnen till luckorna. Jag hoppas att de går smidigt. Den person på Håbo kommun som gjort denna byggnadsbeskrivning har nog aldrig byggt komposten själv utan jag anar att det är en skrivbordsprodukt. Det har inte alltid varit jättesmidigt att få till allt men med lite egna konstruktioner här och var så har vi iallfall kommit så här långt.

Jag lover att visa det slutliga resultatet och sedan skall jag sluta tjata om komposten....! ;-)

Imorgon är det mycket annat som det också skall fixas med då Lill-Stintan fyller 1 år på lördag! Kul!

Kram

ANKAN

4 kommentarer:

Jessika sa...

Hej! Oj vad du fixar. Det är ju inte alltid lätt att sätta ihop saker. Själv så sitter jag med foten lindad och kryckor på golvet, vurpat på moppe.

Måste läsa dina blogg inlägg.

Vi ses på lördag, det skall bli jätte trevligt.

Kramar från Jessika

Cissi sa...

Hittade hit ifrån Trollmor på pepparkaksvägen. Varför har jag ej kikat in hit förut? Men nu länkar jag så jag ej missar några inlägg!
Hoppas ok för dig!

Må gott!!!

//Cissi

Anonym sa...

Hej Anna-Karin!
Vad du skriver fint på din blogg för att inte tala om alla fina foton, både på kompost, blommor och älgar, även Jonas och Stina gör sig bra på bild.......
Det var ett fint 1 årskalas igår.
Idag har pappa och jag arbetat i trädgården, klippt alla överblommade klängrosor, Flammentanz.
Kram från Mamma Lena

Marina sa...

Ser snyggt ut. Där kommer det nog att bli fin jord ska du se. Jag kör med tråkiga gröna gallerkorgar men det får gå i brist på annat.